2018. augusztus 20., hétfő

Olvasni való: Adobe Create

Ismét megosztjuk az Adobe Create főcímeit. Lesz lengyel rajzoló ember-kutyával, neonparádé, gironai kutya-fotós és Instázás. Photoshop, Photoshop és egy adag Premiere. Kezdőknek és haladóknak is kínál olvasnivalót, utánozni valót, tanulni valót. Valót.

Skiccből remek

A jó nevű szakmájában ismert lengyel Karol Banach több videóval mutatja meg, hogy lesz a felskiccelt rajzból Photoshopban műalkotás. Az egyik jellemző alakja egy ember-kutya hibrid – és ebben a bejegyzésben lesz szó még PS művészről és kutyákról is. Amúgy a rajzoló képei is letölthetők az Adobe Stockból (promóció), az első tíz kép fizetés nélkül tölthető le a próbahónap alatt.

Neonparádé

Ha szeretnél szép neonfényt Photoshopban, de még nem tudod, hogy kell ilyet rajzolni, íme egy tutorial a hozzá való fájlokkal. Az angol leírás lépésről lépésre halad, szerintem még az is megérti, aki angolul nem, de Photoshopul beszél. És ha jókedved van, akkor Neonparádé!

Kutyabolond emlékgyűjtő

A gironai Alicia Rius (is) Kaliforniában talált második otthonára. Fotóz, saját megfogalmazása szerint emlékképeket gyűjt. Öt kérdéses interjúját kutyás képekkel dúsította a kontent író.

Insta loop Photoshoppal és Premiere-rel

Instára sok féle képpen lehet készíteni pár másodperces, végtelenségig ismétlődő videót. Egyáltalán nem meglepő módon az Adobe Create magazinban ehhez Adobe Photoshopot és Adobe Premiere-t használt Tobi “Tobishinobi” Shonibare. Haladó felhasználók számára vázlatosan el is meséli a lépéseket. [Az Adobe bejelentette, hogy két éven belül veszni hagyja a Flasht, ám a Create oldalán ez az animáció csak azért is videóként – és egyes böngészőkben Flashként – érhető el.]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése