2018. november 14., szerda

Mojave 1. :: Rendszerbeállítások > Általános

"Frissek vagyunk, fiatalok megnézzük a sivatagot!"
A Mézga család Vakációs sorozat főcímzenéjének sora jut eszembe, ahányszor a kopár, kietlen sivatag képe kerül elém a MacBook Airemen. A Mojave. Az új oprendszer. Megnézzük!


Az Apple és Steve Jobs mindig is büszke volt arra, hogy a macOS szép, dizájnerek tervezték. A bemutatkozásakor és jó néhány frissítésnél is kihangsúlyozták, hogy ez így szép, ahogy van. Szándékos, tudatos döntés, hogy nem lehet az oprendszert skinelni úgy, ahogy a Windowst. Ahogy ott lehet az ablakok hátterét (na jó, azt kis melóval macOS-ben is), fejlécét, betűszínét... állítani. Nem készíthetek piros alapon lila betűszínes sárga hátterű Findert. Persze voltak alkalmazások, amelyekkel ez megoldható volt.
Eddig volt kék és grafit (szürke).
De most kivirágzott a sivatag! Persze mindenki úgy használja a Macet, ahogy akarja, ahogy szereti, ezért is a testreszabás meg ilyesmik. Csak épp az elvek.
De még ezt is elengedném, ha a kiemelőszín választás nem módosítaná automatikusan a kijelölés színét is – fordítva meg nincs a két szín összekötve. Az automatikus módosítás az "Egyéb" kijelölést szerencsére nem írja felül.
Az megint zavaró, hogy a kiválasztott szín pasztell árnyalatát mutatja a párbeszédablak. Sőt, hiába választottam a "gesztenye" ceruzaszínt (balra látható a kis képen a ceruza hegye meg a színe), a kijelölés pont olyan telítetlen, mint ahogy az látható (ez legalább konzekvens).

Pitiáner? Az. De mégis, ez nem a tajvan (bocs Tajvan!) kavicsa cég.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése