2019. április 8., hétfő

19 kérdés, amivel az Apple-höz jelentkezők találkoztak

  1. Magyarázd meg egy nyolc évesnek, mi az a modem vagy router és azt, hogy mire való!
  2. Ha Önnek csak két tojása van, hogyan határozza meg, hogy melyik az az emelet, ahonnan egy tojást ledobva az nem törik össze? Miért az Öné a legjobb megoldás?
  3. Hány gyerek születik a Földön naponta?
  4. Egy asztalon száz érme fekszik, tíz írás és kilencven fej oldallal felfelé. Ha semmilyen módon nem azonosíthatja – nem látja, nem tapinthatja... – az érméket, akkor hogy választja szét ezeket két csoportra úgy, hogy mindegyikben öt írás legyen?
  5. Három dobozunk van, az egyikben csak almák vannak, a másikban csak narancsok, a harmadikban almák és narancsok vegyesen. A dobozokat rosszul címkézték fel, egyikben sem az van, ami a címkén áll. Az egyik dobozból kivehet egy gyümölcsöt, de nem nézhet bele a dobozba. Hogyan címkézi fel ezután helyesen a dobozokat?
  6. Az Apple Store-ban egy dühös vásárló hangosan kiabál, hogy húsz perce vár már, és nem akarja senki sem kiszolgálni. Azzal "fenyeget", hogy átmegy a Best Buy-ba vagy a Microsoft Store-ba. Hogyan oldaná meg a helyzetet?
  7. Milyen bekerülési árakból képezné a kezemben tartott toll értékét?
  8. A [szervízbe] behozott számítógép használhatatlan, legalább húsz éves. Mit mondana az ügyfélnek?
  9. Ön okos?
  10. Előfordult, hogy nem értett egyet a közvetlen vezetőjével? Ha igen, mit tett? Mondjon egy konkrét példát, mi volt a vezető és mi az Ön álláspontja, hogy vitatták meg és mi lett az eredmény? [a válasz után] Az említett vezető hogy mesélné el ugyanezt?
  11. Egy forgatható kerekasztal szélére tesz egy vízzel teli poharat. Egyre nagyobb sebességgel forgatja az asztalt. Mi fog történni – felborul a pohár vagy kilöttyen a víz?
  12. Ön kreatív? [válasz után] Milyen kreativitást ismer még ezen kívül?
  13. Melyik a fontosabb: megoldani a felhasználó problémáját vagy jó felhasználói élményt okozni?
  14. Miért változtatta meg az Apple a nevét Apple Computers Inc-ről Apple Inc-re?
  15. Ön roppant pozitívnak tűnik, mi teszi rosszkedvűvé?
  16. Játssza el, hogy győzne meg egy felhasználót arról, hogy Ön tényleg segíteni akar neki – telefonon!
  17. Adott egy iTuneshoz hasonló alkalmazás, amely rengeteg képet tölt le, amelyek idővel feleslegessé válnak. Milyen stratégiát alkalmazna a képek kezelésére?
  18. Adott egy malacpersely, amelyben valódi és hamis érmék találhatók. Egyet kivéve és háromszor megforgatva rendre fej fej írást lát. Hamis vagy valódi az érme?
  19. Hogyan tesztelne egy kenyérpirítót?

4 megjegyzés:

sebszab írta...

Néhány érdekes és elgondolkodtató. Az a forgóasztalos probléma izgat, sztem a víz, de nem vagyok benne biztos...

stenzááá írta...

nem tudom mit fogadnak el válasznak, de abszolút pohár (forma, méret, tömeg) függő, na meg hogy mekkora a súrlódás a pohár és az asztal közt. A víz elkezd felmászni az oldalán, amivel a pohárra extra forgató nyomatékot ad. Érdekes játék lenne...

FG írta...

Szerintem épp az a jó válasz, hogy függ az átmérőtől, tapadási együtthatótól, a pohár méretétől ... az összes változót felsorolja-e.

sebszab írta...

Egyébként utánanéztem és az eredeti verzió nem forgóasztallal van, hanem lemezjátszóval. És a helyes válasz tényleg az "Attól függ..."

Megjegyzés küldése