2019. november 29., péntek

Az Apple meg az órája

Nem értem, de biztos bennem van a hiba: miért nem lehet az Apple Watcht Mackel, iPaddel elérni, kezelni, használni. Miért tűnik igaznak, hogy a Watch nem más, mint kiegészítő kijelző az iPhone-hoz? Miért nem lehet a Watch mérte adatokhoz normálisan hozzájutni? A héten három "nagy-generációs" ismerős is megtalált, hogy szeretné az óra mérte szív- és mozgás-adatokat a Macjén vagy iPadjén megnézni. Mert ott nagyobban látja, nagyobb felület – több adat.


És – szerintem – teljesen igazuk van. Nézhetem a piros-zöld-kék gyűrűket, de egy havi, éves grafikon sokkal vidámabb, és nem öt inchen, hanem harmincon tizenhaton. Az adatok, az én adataim, nehézkesen, bonyolultan menthetők ki és dolgozhatók fel. De miért kellene nekem foglalkozni a Watch adatainak iPhone-ról Macre mentésével? Apple ID-m azonosít, engedélyemmel kerüljenek fel az adataim az iCloudomba. Ahonnan Apple ID-s eszközeimmel a Macen vagy/és az iPaden az Apple írta alkalmazásokkal (is) vidáman látom, elemezhetem.
Miért kell iPhone ahhoz, hogy Watcht használjak, ha van iPadem vagy Macem? Mert nem tudok akkor a Watchról telefonálni? Nem mindenki akar David Hasselhofft játszani: "Kitt, gyere ide!"

Na, ezeket (is) szeretném, ha megoldanád 2020-ra, Apple.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Szerintem ez azért van, mert így hozzáláncol a telefonhoz! Ha esetleg felmerülne benned, hogy váltassz, akkor el kell adni az órát is! És akkor kell venni telefont is, meg okosórát is ha szeretted az előzőt is... aztán kicsit számolgatsz, és odajutsz, hogy hagyjuk... inkább marad ez!

Névtelen írta...

Ma már lehet használni az órát iPhone nélkül is. Nem kell hozzá telefon. Ezért is lenne jó, ha MAC-en el lehetne érni az adatokat.

Megjegyzés küldése