2020. február 14., péntek

6 jóslat az Apple kapcsán

Megkésve bár, de jöjjön hat jóslat, mit tesz, mutat be, alkot az Apple idén. (Amint ezt a bejegyzést megírom, beidőzítem a párját jövő év végére, ellenőrzésként.)

ARM procis Macet mutat be az Apple
Régóra rebesgetett pletyka ez. Az alapja, hogy az iOS eszközöket ARM procival gyártja az Apple. Azért ARM, mert anno Jobs az egész gyártási folyamatot az Apple kezébe akarta, hogy ne függhessen, ne legyen zsarolható külső szállítótól.


OLED, OLED és OLED
Az új iPhone 12 kisebb verzió OLED kijelzősök lesznek. A Pro Plus verzió viszont nem.

iPhone SE > iPhone 9
Az egyik legsikeresebb iPhone reinkarnációjáról szól ez a jóslat. A mindent tudók szerint az SE utód 9 a nyolcasra fog hajazni. (Na, ez nem jön be, az tuti. Kilences sorszámra nem lép vissza az Apple, szerintem).

Hol lesz következő Apple központ?
Észak-Karolina tűnt befutónak, ahol az Apple szerverparkjainak egyike is működik (Mennyire szennyezők az adataid?). Ám a szóban forgó területet a mai napig nem vette meg a cég. Szóba került Austin is. Lehet, hogy egy harmadik helyszín lesz a befutó?


3D fényképezés
Egyesek azt rebesgetik, hogy az új iPad Pro-val három dimenziós (vagy annak látszó) fényképek lesznek készíthetők. Nem csak fotózhatók, hanem abból az iOS szerkeszthető modellt generál.

Edge
Nem a U2 tér vissza, hanem a Spectral Edge vállalatra gondol a jós, a céget tavaly vette meg az Apple. Az infravörös képalkotó technológiát fejlesztő (ex)startup gépi tanulással felturbózott fényképezési megoldást tervez – ez a megfogalmazás: hangzatos és tervez. A jóslat az, hogy ebből idén még nem lesz termék. (Na, itt a Gonosz Almalap elröhögte magát.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése