2020. február 28., péntek

Bolygó-járvány-védekező játék program (nehogy már mi ne korona-vírusozzunk)

Túl kétezer bejegyzésen és tizenöt évnyi Almalap cikk íráson úgy egy hete jutott eszembe, hogy én már írtam ilyen világ-járvány bejegyzést. Elsőre nem találtam meg – szép volt, Gábor! –, de most (csütörtök, 17:49)! A játékban négy járvány készül kiirtani az emberiséget, mi pedig tudóst alakítunk, aki társaival összefogva képes megmenteni az emberiséget. Mindezt 1790 forintért telepíthetjük az iPadünkre, két, játékon belüli 1099 és 699 forintos plusszal.


2015. június 23., kedd

Könnyed nyári járvány irtás

"Végre egy játék, amelyben nem kell nyersanyagot termelni, építkezni, sereget szervezni és begyalázni a jobb szomszédot!" - kiáltott fel életem értelme, amikor először hallott a Pandemic-ről. Amely az ismerősök körében járványszerűen terjedt le, és még a napokban is újabb és újabb áldozatokat szed, pedig a fertőzés már 2013 végén megkezdődött.

Pandemic
A Pandemic is olyan játék, amely előbb létezett táblás formában - tudod, asztalon, székek körbe és úgy játszva -, mint iPaden. A játékban négy járvány készül kiirtani az emberiséget (az Apokalpszis négy lovasa, de nem), mi pedig tudóst alakítunk, aki társaival _összefogva_ képes megmenteni az emberiséget. Mindezt 6,99€-ért telepíthetjük az iPadünkre, egyetlen játékon belüli 1,99€-s plusszal.
Ahogy említettem, és ami miatt a játék életem értelmének szíve csücskébe került (óh, Kazinczy!) az az, hogy más játékosokkal összefogva lehet nyerni. Mi is, és a másik három játszótárs is egy-egy terület szaktekintélye. A járvány pedig szépen, szabályosan terjed, ha egy város fertőzöttsége elér adott szintet, akkor a környező városok is megfertőződnek. Bár a kijelzőn szép látvány az egyre gyorsabban terjedő járvány - de ez a játék perceken belüli elvesztését is jelenti.
A játék azért is lopta magát a mi szívünkbe is jól bele, mert Barabási-Albert László Behálózva könyve is bemutatja, hogy milyen párhuzam van a valódi és számítógépes vírus terjedése közt, a kapcsolati és netes hálózat hasonlóságáról is szól, és mindezt gráf-alapokon. Itt és most ajánljuk könyveit: Behálózva és Villanások!

Az eredeti bejegyzést itt olvashatod tovább: Könnyed nyári járvány irtás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése