2020. április 1., szerda

25 millió iCloud felhasználó érintett – na még ez is...

A Delta légitársaság beismerte, hogy hajnalban, magyar idő szerint 3:26-kor az egyik járatuk tévedéből átrepült az Apple iCloudon. Az Atlantából San Francisco felé tartó Boeing 767-es egy hatalmas vihar elől tért ki leszállás közben Cupertino felé. Az iCloud tárolja, tárolta sok millió felhasználó fényképét, dokumentumát, biztonsági mentését.

Amikor a pilóták észlelték, hogy belerepülnek az iCloudba, már késő volt. Steinhőfer kapitány, a gép pilótája nyilatkozata szerint amikor észlelték, hogy merre tértek ki, addigra már át is repültek a felhőn. "Nagyon sajnálom, ami történt, de 196 utas biztonságáért voltam felelős."

Az Apple első nyilatkozata szerint negyedszáz millió biztonsági mentés veszett el végleg, visszaállíthatatlanul, de szerencsére emberi életben nem esett kár. Az Apple üzenetet küld neked is, ha érintett vagy az esetben és tanácsokat ad, miként tehetsz többet adataid biztonságáért. Tim Cook első twitter üzenetében jelezte, hogy az Apple kezdeményezi az iCloud felhő körül no-fly zóna kialakítását.

Egy megkérdezett biztonsági szakember, Erbeszkorn szerint a fenti eset is rámutat, hogy a felhő nem kínál tökéletes megoldást, érdemes Time Machine-t használni.

Forrás: Thin Air Today

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése