2020. június 17., szerda

Képek iPhone-ról Macre két alkalmazással

Képeket iPhone-ról, iPadről Macre másolni sokféle módon lehet, mi most a két alapeljárást, a Fotók és a Képletöltő alkalmazásokra támaszkodóakat mutatjuk meg. Mindkét esetben kell a kábeles összeköttetés. Amennyiben persze az iCloudon keresztül szinkronizálod a fényképeidet, akkor ezt a bejegyzést tök fölösleges elolvasnod, bár a tudás hatalom.


Az iPhone-t a Machez csatlakoztattuk, elindítom a Fotókat és feloldom az iPhone-t (mintha telefonálni szeretnék). Ekkor lesz az iPhone (1) elérhető a Fotókban. Kiválasztom. A fényképek számától függően azonnal vagy tetű lassan betöltődnek a fotók. Ez idő arra teljesen jó, hogy pár beállítást megtegyünk. Megadjuk, hogy szeretnénk-e, hogy a Fotók mindig elinduljon, ha az iPhone-t csatlakoztatjuk (2)? A (2) alatt látható, hogy a Mac tudja, hogy már 70 képet beolvastunk a Macre az iPhone-ról – a (4) szám alatt a kék feliratra kattintva jeleníthetjük meg ezeket a képeket is. De haladjunk emelkedő számsorrendben, a (3) választhatjuk ki, hogy hova kerüljenek majd az iPhone-ról átvett képek. A (4) bejelölésével az így áttöltött képeket a Mac törli az iPhone-ról.
Az áttöltés roppant egyszerű, kijelöljük az áttöltendő képeket és a "Kijelölt importálása" gombra kattintunk.


A Képletöltő a rejtett gyöngyszem a Macen, én néha fapados Fotóknak nevezem, ha képek áttöltéséről van szó.
Amíg az iPhone nincs feloldva, addig semmit sem tudunk kezdeni a Képletöltővel. Utána viszont többet, mint a Fotókkal!
Kiválasztható (5), hogy az iPhone csatlakoztatása után melyik alkalmazás induljon el, bármit választhatunk, még saját magunk írtat is! A kép alján a négyzetbe írt [5] mutatja a legördülő menüt. Számtalan lehetőség közül választhatunk (6) [6 - a menü], hova kerüljenek a képek. Sőt, két alkalmazás is elérhető, próbáljuk ki őket anélkül, hogy a képeket törölnék az iPhone-ról. Ezt az (5) alatti "Eredeti megtartása" bejelölésével biztosíthatjuk.
Az iPhone képeit és filmjeit megtekinthetjük (7) ikon és lista nézetben is. Ez utóbbiból szinte semmi sem látszik itt a képen, de nem is férne ki az összes metaadat, amit a Képletöltő a fényképről felolvas.

Fontos! Gondoljuk meg, hogy tényleg szeretnénk az iPhone-ról törölni a képeket, a törlés nem állítható vissza. És ne használjuk a kábeles kép áttöltést, ha az eszközeink között a képeket iClouddal szinkronizáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése