2013. június 12., szerda

Apple Design Awards 1/2

Az Apple Design Awards elismerést az Apple azoknak adja, akik a dizájn, technológia és innovációban a legjobbat alkották az eltelt év során. A nyomtatott Almalap korában egész számot töltött meg a nyertesek és helyezettek bemutatása. Jöjjenek az idei díjazottak!


WWF Together
World Wildlife Fund
iPad kategória
A WWF Together gyönyörű szép iPad alkalmazása olyan emblematikus állatokat mutat be, mint a panda, a tigris, a jegesmedve, felsorolni is nehéz őket, ráadásul mind-mind veszélyeztetett faj. A díjat nem csak a varázslatos képek miatt nyerte az alkalmazás, a sikerhez kellett a szép tipográfia, a jó zene választás, a tartalmas szöveg és a felhasználót bevonó megoldások is. A WWF Together dizájnban magasra tette a lécet a többi iPad alkalmazás számára. Technikai szempontból az alkalmazás használja a több ujjas vezérlést, az eszköz mozgatás figyelést, a Core Location és OpenGL tudást.

WWF Together


Procreate
Savage Interactive Pty Ltd.
iPad kategória
Az iPadre írt Procreate teljes értékű ujj-vezérelt műterem. Tele olyan lehetőségekkel, amiért a művészek bolondulnak: valósághű ceruzák, ecsetek, festékek; réteges szerkesztési lehetőség és a digitális eszközök. A Procreate szinte az összes létező iPad technológiát alkalmazza: ARC, Grand Central Dispatch, OpenGL ES. Így lehetséges a művész i megjelenés mellett gyors megjelenítés, 64bit használata és a 4000x4000 képpontos vászon 60fps renderelése. Az alkalmazás kommunikál a Photoshoppal, Twitterrel, Facebookkal, Weibo-val, iTunes-szal (azért is, új helyesítás), Maillel, Fotókkal és Dropbox-szal. Jó, hogy a külön megvásárlandó (in-app) eszközöket megnézhetjük megvételük előtt. A díj átadásakor külön említették a Core Bluetooth technológia használatát is.

Procreate



Badland
Frogmind
iPhone és iPad kategória
Árnyas erdőben csicseregnek a madarak, ám hamarosan hihetetlen kalandokba keveredünk. A könnyen kezelhető játék zenéjével még inkább foglyul ejt. Csapdák, tárgyak jelzik utunk, ahogy az ilyen játékoknál ez illik. Játszhatunk magunkban vagy barátunkkal, az élmény osztatlan. A Retinára optimalizált játék használja az OpenGL ES, Game Center és iCloud szolgáltatásokat, elérhető iPhone-on, iPaden és iPod touchon.

Badland



Yahoo! Weather
Yahoo!
iPhone és iPad kategória
Bár itthon sokan Iőképelnek, de azért a Yahoo! alkalmazása sem lehet ismeretlen sokak számára. A díjat egyszerű, letisztult felületének köszönheti, a dizájn és az információ közlés harmonikus elegyének. Az alkalmazás az időjárást mutatja a kiválasztott városban, a napszaknak és időjárásnak megfelelő képpel gyorsítva az info átadást. A tipográfia és a leisztult ikon-használat is hozzásegítette a Weathert a díj elnyeréséhez. A Yahoo! megoldásának rengeteg vetélytársa van, kiemelkedését segíti az is, hogy amellett, hogy harminc nyelven képes időt jósolni, az összes iOS felbontásra optimalizálták.

Yahoo! WeatherYahoo! Weather



Letterpress
atebits
iPhone és iPad kategória
A Letterpress bizonyíték arra, hogy egy egyszerű játék is okozhat függőséget, kínálhatja a tökéletes stratégia felfedezésének örömét és önfeledt szórakozást - egyszerre. A Game Centerben is megjelenő aszinkron játék - nem kell a játszó feleknek egyszerre iOS eszköz előtt lenni - letisztult, logikus felülete ragadta magával az ítészeket. Az értelemszerű vezérlés, apró animációk és a hangok alkotta játékélmény mögött számos iOS technológia található.

Letterpress Word Game



Ridiculous Fishing
Vlambeer
iPhone és iPad kategória
Az abszurd horgász programban ne keressük a Nagy Ho-Ho-Ho-Horgászt. Ebben a játékban nem beszélő kukaccal, hanem láncfűrésszel és piritóssal - többek közt - megyünk a halakra (Viszlát, és kösz a halakat!). A retro stílusban készült játék inkább szórakoztató, mint elgondolkodtató. Miközben mi játszunk, az iOS multi-touch, mozgás érzékelés és OpenGL ES szolgáltatásaira épült alkalmazást futtatunk. A Ridiculous Fishingben elért eredményeink bekerülnek a Game Centerbe is.

Ridiculous FishingRidiculous Fishing



Sky Gamblers: Storm Raiders
Atypical Games
iPhone, iPad és Mac kategória
A Sky Gamblers: Storm Raiders második világháborús játék (azért perverz ez a "világháborús játék" jelzős szerkezet). A légiharcok során küdhetünk egy-az-egy ellen, megpróbálhatunk megóvni baráti konvojokat és szétbombázhatunk ellenséges bázisokat. Mehetünk egyedül és barátunkkal is az ellenségre, számtalan opciónál talán csak a vezethető gépek számossága nagyobb. A Macen a grafika és a hang brutális, tolható a játék AirPlayen is. Az OpenGL ES-nek köszönhetően látunk tükröződő felületeket, robbanás-nyomokat, légköri jelenségeket, különféle felhőket, ezeken átderengő napsütést, nappalt és éjszakát, rossz és rosszabb időjárási körülményeket és interaktív pilóta-fülkét. A Game Centeres lét okán játszhat Mac Mac ellen, vagy Mac iOS ellen, de iOS-iOS összecsapás is elképzelhető. A játékot már tíz nyelvre honosították.

SkyGamblers: Storm Raiders

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése