2013. június 24., hétfő

Na végre, itt a nyár, végre egy igazi nyári pletyka. E szerint az egyik legrégebbi Apple viszonteladó tulajdonos váltásban van. A vevő egy máltai bejegyzésű társaság, a cég új ügyvezetője a vállalkozás regionális vezetője lesz. A vevővel közel egy éves tárgyalás zárult le a napokban, jelenleg a cég átadása-átvétele történik.
Rövid időn belül Romániában, (Almalap tipp: Temesvár, Bukarest) nyílhat új, cégcsoporthoz tartozó APR, illetve a három balti országban is hasonló terveket dédelget a máltai vállalkozás, de az egész közép-kelet európai régióban gondolkodnak. Az Almalap ismeretei szerint az új tulajdonos átveszi a cég dolgozóit, így a vevők semmi változást sem éreznek majd. Illetve, ha valóban megnyílnak az említett üzletek és elnyerik az APR státuszt, úgy az Apple épp aktuális árpolitikája szerint egy-két százalékkal kedvezőbb áron szerezhetik be a Maceket, iPadeket. Állítólag „több ország, hat APR" után jár a bónusz árrés százalék - eddig az iStyle volt az, aki ezt ki tudata használni.

Jó ez nekünk?
Az ezredfordulóval elkezdődött az addigi garázs-viszonteladók - ilyen volt a MacAcadémia is - átformálása üzleteket működtető vállalkozásokká, a folyamat jelenlegi állása: lassan tucatnyi budapesti APR, a múlt örökségéből itt maradt pár neves AR (Apple Reseller) és - hozzánk hasonlóan - a hivatalos csatornához már nem kötődő, de az Apple világhoz kapcsolódó vállalkozások. A bolthoz, pláne egy APR-hez pedig pénz kell, nem is kevés. A sok pénzt pedig olyan lehetőséget ad, olyan szolgáltatást biztosít, amelyet eddig az iSyle volt képes nyújtani. Jó, hogy lesz vetélytársa. Mondhatnám: *király.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése