2017. november 6., hétfő

Moszkva nem hisz a könnyeknek, adják-veszik az iPhone-t, de Sydney örül

REUTERS/Bobby Yip
"Az üzlet az üzlet" – gondolta, a kép alapján helyesen, az a kínai kereskedő, aki a Hong-kongi Apple Store előtt ütötte fel kemping-asztalát. Az Apple fun vásárlók egy része a frissen vett iPhone X készüléket azonnal el is adta. Az iPhone X kezdeti felvásárlási árfolyam 404eFt-ról hamar 350eFt-ra esett az amúgy 295eFt-ért megvásárolt készüléknél. De kinek adják el feláron az iPhone X-t? Annak, akinek már nem jutott, nem akar négy-hat-nyolc hetet várni azzal, hogy villoghasson. És igen, Kína tele van ilyen emberekkel. Bár a kínai ár egy halvány tízezer forinttal több, mint a Hong-kongi, a kép alapján egy-két napon belül, aki akart, iPhone X-hez jutott. Még hogy a pénz nem boldogít. Még hogy pénzzel nem lehet elintézni. Kapitalizmus, kereslet-kínálat: működik.

REUTERS/Peter Nicholls
A Regent Streeten is lehetett sorban állni, várakozni, bár a dal szerint:
Regent street-i üzletek, végleg elhagyunk

REUTERS/Damir Sagolj
Az első pekingi vevő, arcán az üdvözültek mosolyával. Mondjuk, az is biztos, hogy ő már nem vesz a Hong-kongi üzletembertől.

REUTERS/Tatyana Makeyeva
A képen egy ember – három doboz kombináció. Ő egyébként eladó a moszkvai boltban. De jöjjön a két ember – négy doboz, majd a három ember – hat doboz formáció!

REUTERS/Tatyana Makeyeva
Москва слезам не верит, mert ott is kapható az iPhone X!

... és valami teljesen más ...

Egyremegy, honnan nézed:
A négy, az egy meg egy meg egy és még egy.
A négy – számottevõ! A négy, az sok!
A négyesre irigyek a hármasok.
Ez ám a szám! Sõt, mi több:
A négy, az majdnem öt!
NÉGY!
(Meg is néznéd? No problem, csak klikkelj ide!)

REUTERS/David Gray
És igen, Sydney a három ember – hat doboz. Jaj! De mi ez balra? Egy fél kéz betrollkodott még egy iPhone-t. Na, legyen ebből ennyi elég is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése