2018. március 12., hétfő

winmail.dat, veled meg mit kezdjek?

Újabban egyre több winmail.dat nevű csatolmányt kapok. És a Macem ezekkel nem nagyon tud mit kezdeni, a legjobb esetben VLC-ben nyitja meg – ami egy videó lejátszó – és nulla másodperc hosszúságú zenének vagy filmnek mutatja. Pedig nem az.
No problem, mindenre van egy alkalmazás! – bár ez most nem az iOS alkalmazás, hanem macOS. És nem is egy megoldás van, ha megnyitom az App Store-t! Azért az App Store-t nyitom meg, mert az itt található alkalmazásokat az Apple ellenőrizte és megfelelőnek tartotta. Így vakon félszeműen bízom bennük.
TNEF's Enough
Oks, nem az App Store-ban kerestem elsőre, hanem a neten és a Google az OSXDaily-t, az pedig a TNEF-et ajánlotta. Pontosabban volt másik két megoldása is, csak azok épp nem működtek. A TNEF használata nagyon egyszerű.
Először az emailből töltsük le a csatolt winmail.dat fájlt! Figyeljünk arra, hogy a sokak által használt rendszer az összes csatolmányát így nevezi, így ha sok winmail.dat állománnyal küzdünk, akkor hamar összekeverhetjük őket, ezért érdemes kibontás után kidobni őket.
Indítsuk el a TNEF-et! A TNEF-ből nyissuk meg a winmail.dat fájlt! És ahogy a kép alján látható, a winmail.dat-ba csomagolt fájlok egyesével hozzáférhetők, megnyithatók.
Az én csoda winmail.dat fájlom két fájlt, egy Word doksit és egy .jpg képet tartalmazott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése