2023. április 13., csütörtök

2003. április. PB12, Acrobat, Safari béta...

Ismét hátra felé megyünk, nem előre, visszatérünk 2003-ba, annak is április havába. Miről írt az ország egyetlen és legjobb Maces havilapja? Lássuk! Kiemelt cikkünk a A 12 inches PowerBook fejlesztõi szemmel volt. Az Almalap egyfelõl odavolt a tizenkét inches PowerBook látványa okozta gyönyörtõl - metálfény, alufelni, hogy kulcsszavakat mondjak csak -, és ránézett az árlistára, és elgondolkodott az élet nagy dolgain.
A SuperDrive a PowerBook jobb oldalán.
A csatlakozók rendre a gép bal oldalán találhatók, áttekinthetően, egyértelműen jelezve. Rendre: táp, modem, háló, FireWire 400, két USB 1.1, videokimenet, mikrofon, fejhallgató és a PowerBook lelakatolhatóságát biztosító rés.
  • Acrobat 6
    Május közepétől megvásárolható az Acrobat 6.0 Professional, az Acrobat 6.0 Standard és az Acrobat Elements. Az ingyenesen letölthető Acrobat Readert Adobe Readerré keresztelik át.
  • Remote Desktop 1.2
    Az Apple Remote Desktop használatával a hálózaton keresztül telepíthet szoftvereket és segíthet az egyes felhasználóknak.
  • Safari Beta 2
    A Safari ötletes új szolgáltatásaival – mint például a címsorba épített Google keresés, a keresési eredmények listájához azonnal visszaugró Snapback és az előugró hirdetések blokkolása – erős játékos a Mac web-böngészők versenyében.
  • Final Cut Pro 4
    A szoftver támogatja a 8- és 10-bites tömörítetlen tárolási formátumokat, lehetővé teszi az egyes csatornák teljes, 32-bites lebegőpontos feldolgozását. Három új szoftver-komponenst is tartalmaz: a LiveType-ot, a Soundtracket és a Compressort
  • Koreldró eleven embernek?
    A tizenegyes három elemű grafikai programcsomag, amelyet a CorelDraw rajzprogram, a Corel Photo-Paint képszerkesztő és a Corel R.A.V.E. webes közegbe animáció készítését támogató program alkot.
  • iBox, a Mac-klón
    Utoljára 1997-ben készült Mac-klón, ekkor járt le a hároméves licencmegállapodás a Mac klónozhatóságáról - ki emlékszik a Power Computing, Umax SuperMac vagy a Motorola StarMax klónjaira?
  • Mac, én GIMPelnék veled
    Mint kalandvágyó júzer azt gondoltam, hogy megpróbálom felrakni a GIMP-et. Mivel se UNIX-ot, se BSD-t, de még Linuxot sem láttam előtte, rengeteg érdekes tapasztalattal gazdagodtam.
  • Szambázom Mac és Windows közt
    Jelenleg - 2003 februárjában - a Samba támogatja a merevlemez megosztást, a nyomtatás megosztást, a WINS szerverként történő viselkedést és ellátja az NT4 elsődleges domain-vezérlő feladatait is.
  • Unix-nap az Apple képviseleten
    Az Apple hazai képviselete dicséretes módon Unix-napot szervezett az Apple felhasználók és viszonteladók számára.
  • Corel 11 könyv
    Ajánlunk hasznos irodalmat mindazoknak, akik ilyen-olyan indokkal, nyíltan vagy rejtekezve, de meg kívánják ismerni a Corelt.
  • P2P - burjánzó pornófelvételek a hálózatokon
    A fájlcserélő hálózatok immár nem csak a zeneletöltések ellen fellépő zeneiparnak okoznak fejtörés, hanem az elburjánzó pornóanyagok cseréje kapcsán is egyre több jogi és technikai bonyodalmat idéznek elő.
  • Az Apple és a web világa
    A helyesírás-ellenőrző visszaüt :: Zenébe rejtett adat :: Spamhárító szolgáltatás :: Növekvő IT költekezés :: Túlharsogott kiberterrorizmus :: Számítógépes játékok készítői találkoztak Moszkvában :: Yahoo a Google ellen :: Nagy CPU figyel téged! :: Békekötés e-könyv fronton

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése