2023. december 5., kedd

Mac Office: verziók és változások

"Pages dokumentumokon dolgozom iPad és MacBook Pro segítségével. Hogyan férhetek hozzá dokumentumaim korábbi verzióihoz iPaden?"
Amikor a Pagesben mentünk vagy az alkalmazás automatikusan ment egy dokumentumot, új verziót hoz létre. Minden verzió visszaállítható, ha visszavonással (Command-Z) túl bonyolult vagy lehetetlen lenne visszalépni. Ezek a régi verziók lehetővé teszik az eltávolított, kidobott tartalmak visszahozását és másolását is, ezért a verzió finom biztonsági másolat is. Az iCloudban megosztott dokumentumok esetén a verziók csak arról az eszközről érhető el, amelyiken mentettük őket, a Macen mentett nem érhető el az iPadről.
1 – Változások követésének be/kikapcsolása Macen
2 – Minden változás követhető és feloldható a bal Oldalsávon
3 – Változás menüsor, csak bekapcsolt Változás követésnél látható


A verziókat iPaden az Oldalak Dokumentumok nézetéből érheti el, ha kiválasztja a dokumentumot, és megérinti a Verzió ikont a jobb felső sarokban.
Vannak harmadik féltől származó segédprogramok, amelyek jobb hozzáférést biztosítanak a mentett verziókhoz, például az ingyenes Revisionist, de ezek csak macOS-en működnek.
Az egyik alternatíva, amely jobban működhet a macOS és iOS rendszerek között, a szöveg változásainak nyomon követése. Ennek engedélyezéséhez iPaden érintse meg a (.) ikont a képernyő jobb felső sarkában, majd érintse meg a Követés módosítása elemet a bekapcsoláshoz. Ezt minden dokumentum esetén meg kell tenni a követéshez. Egy másik technika, amelyet érdemes használni jelentősebb módosítások végrehajtásakor (amely minden esetben vissza akarja állítani), hogy a módosítások elvégzése előtt mentse a dokumentumot, majd mentse a dokumentum új példányát egy számmal a névben, hogy biztosítsa, sorrendben jelennek meg a Fájlokban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése