2013. június 13., csütörtök

Apple Design Awards 2/2

Az Apple Design Awards elismerést az Apple azoknak adja, akik a dizájn, technológia és innovációban a legjobbat alkották az eltelt év során. A nyomtatott Almalap korában egész számot töltött meg a nyertesek és helyezettek bemutatása. Jöjjenek az idei díjazottak!


Coda 2
Panic, Inc.
Mac
A Coda web-szerkesztő, -kódvető alkalmazás. Száznál is több lehetőség, áttervezhető felhasználó felület, fejlesztést támogató megoldások, testre-szabhatóság ... hosszú a Codát dicsérő lista. Az eredményhirdető közlemény szerint a Codával élvezet a programozás - ezt tekintsük árnyalatnyi elfogultságnak. De valóban, gyorsbillentyűk, tucatnyi bővítő-modul gyorsítja a munkafolyamatot. Fejleszthetünk Action Script, ASP, CFML, CSS, HTML, Java, JavaScript, Perl, PHP, Python Ruby, Smarty és SQL nyelveken, a Coda ezeket rendre támogatja. Az OS X szolgáltatásai közül a Coda használja az AppKit, a Core Animation, az iCloud, a Notification Center, a QuickLook, az AirPlay és ... ki tudja felsorolni az összeset. A díj elnyerésében is szerepet játszott a Coda 2 új tudása, az Airview, a készülő oldalt segítségével iPaden is meg tudjuk tekinteni.

Coda 2



Evernote
Evernote Corporation
iPhone, iPad és Mac
Az Evernote 5 az egyik legnépszerűbb jegyzetelő, idő menedzselő eszköz Macre. Az Evernote OS X-re tervezett, retina-optimalizált, modern egyablakos eszköz, amely képes gondolatainkat a Mac és az iOS eszközök közt szinkronban tartani. (A Gonosz Almalap szerint ez még egy emberen belül is kihívás bír lenni.) Az Evernote 5 díjazásához keményen hozzájárult, hogy szinte az összes meghatározó OS X technológiát használja: iCloud, Notification Center, Reminders, QuickLook, Secure Keychain, Disk encryption, Core Location, Full-screen, Accessibility és In App Purchase. Az alkalmazás 25 nyelven érhető el. A fejlesztők - állítja az Apple - tökéletesen megértették az eltérő platformokra történő fejlesztés fontosságát.

Evernote



Finish
Ryan Orbuch és Michael Hansen (tanuló kategória győztesek)
iPhone
A Finish-t két másodéves készítette, Ryan Orbuch és Michael Hansen a coloradoi Boulder High School tanulója. Az alkalmazás ihletői, múzsái a végzős diákok voltak, akik az utolsó hetek rengeteg tennivalója közt nehezen navigálták életüket. Az egyszerű, gesztusokkal vezérelhető alkalmazás a tennivalókat rövid-, közép- és majd egyszer meg kellene csinálni halmazokba sorolja. Az alkalmazás evidens módon Facebook és Twitter elérésű, ami itt nem csak csili-vili, de a taskok megoszthatóságához is használható. Az alkalmazás iPhone 5-re optimalizált.

FinishFinish



mosaic.io
Ishaan Gulrajani, Alex List és Zain Shah (tanuló kategória győztesek)
iPhone és iPad
Jöjjön egy „amerikai álom" sikertörténet! A MIT-en tanuló Ishaan Gulrajani és Alex List a pittsburgh egyetem padját koptató Zain Shah-hoz hasonlóan önállóan tanulta meg az iOS programozást. Egy közös bulival töltött hétvégén ötölték ki a mosaic.io-t, az alkalmazást, amellyel egy nagyobb kép két vagy több iOS eszköz retinás kijelzőjén jeleníthető meg - lásd a képet lentebb! ÉS ha már kiötölték, ott nyomban el is készítették. ("Állat egy buli lehetett" by Gonosz Almalap) Az eszközök elrendezése után a képek görgethetők, ujjal mozgathatók, átméretezhetők. A készülékek egymáshoz viszonyított helyzetét a Cora Location szolgáltatja.

mosaic-io

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése