2014. február 6., csütörtök

Adobe Inspire, februári szám

Már letölthető iPadre az Inspire magazin februári száma. Ez az Adobe havilapja, amely a cég szoftvereit hivatott népszerűsíteni, a mostani szám kilenc cikke közt találunk bemutatót, hogyan csináljuk?-ot és trükk leírást is. A magazin természetesen ingyenes.

TARTALOM

Első írás a Photoshop Warp torzítást és használatát mutatja be, két videó is segíti a négy lépésben elvégezhető módosítás megértését és elsajátítását.

A GoPro kamerák itthon is népszerűek, a drónok meg támadnak. A kettőt kombinálva készíthetünk légi felvételeket. Ez persze nem olcsó mulatság, aki mégis ilyenre készül, vagy csak kíváncsi a módjára, az feltétlenül olvassa el az Inspire ide vonatkozó cikkét. Azt ugye felesleges leírni, hogy a videókat Adobe szoftverrel szerkesztjük meg, legalábbis a magazin szerint?

A Muse CC visszatérő vendég a magazinban, most a tenger mélyére ereszkedünk, színes halak és nagy fekete cápa közé. A Muse HTML5/CSS3/JavaScript alapú animációt támogat, szerkeszt, használ – és a neten ez a jövő, de lassan már a jelen. iPaden meg nagyon, mert itt nincs Flash. A cikkhez letölthető segédanyagokat is kínál a lap.

Szinte az előző írás folytatása az Adobe Edge Animate CC - nagyon egyszerűen ez az új animációs alkalmazás, amellyel ugyan játék-programot nem, de addig szinte mindent el lehet készíteni. Felülete nagyon hasonlít a Flashére, nem véletlen, így segíti az áthangolódást az Adobe. Most HTML5 hang csatolást mutat be kódszinten a szerző.

Az Edge Reflow cikk kulcsszava napjaink hívószava: responsive banner tervezésről olvashatunk lépésről lépésre. A responsive (reszponzív) tulajdonságú weblap, banner, bármi a szerint változtatja megjelenését, hogy mekkora hely áll rendelkezésére. Ha nézel egy weblapot, és a böngészőt széthúzod 2000 pixel szélesre, a jó reszponzív oldal háttere nem ismétlődik, hanem értelmesen egyre többet mutat meg magából. A szó jelentése "érzékenység", a kis mimóza reagál a környezetére.

Persze a "nagy" alap-alkalmazások sem maradhattak ki, most pár egyszerű Illustrator CC példa mutatja meg, hogy lehet webfontokat használni egy képhez, CSS-t vagy SVG-t menteni. A megértést itt is videókkal segíti a magazin.

"Dicsérni jöttem a Flasht, nem temetni" - a játék- és Androidos, Windowsos mobil felületre változatlanul legnépszerűbb platform sem marad ki a szoftverbemutatók sorából.

Behance. Kíváncsi vagyok, hány magyar használja a Behance-t, amely az egyedi CC előfizetők számára is elérhető. A tárhely célja munkák megosztása, portfóliók kezelése. Rábeszélő írás.


HAUG InDesign/InCopy
A magyar Adobe User Group ismét workshopot tart, kicsit feljebb, jobbra klikk a hirdetésre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése