2014. február 10., hétfő

A vörös Mac Pro és a többiek...

Az Apple már nagyon régóta támogatója a [Red] kezdeményezést. Az első - valóban piros - termék a Red iPod volt, ebből legalább két darab került Magyarországra. Azóta sokan csatlakoztak az AIDS elleni küzdelemhez, tavaly novemberben négy egyedi Apple eszköz került kalapács alá, persze csak árverésen, hogy a befolyt pénz az alapítvány számlájára kerüljön.


A fent linkelt 2006. októberi cikkből hiányzó kép, a cikkből elérhetők az alapítvány honlapjára vivő hivatkozások. De jöjjenek az elárverezett egyedi Apple termékek!


Vörös-arany a megszokott és emblematikussá vált fehér szín helyett. Egy darab készült ebből is, ahogy már említettem, ne keresd valamelyik hazai APR-ben vagy Maces boltban.


Nem lenne szabad semmit sem írnom, de! A vörös Mac Pro leütési ára 222 (kétszázhuszonkét) millió forint volt! És most jöjjön még két másik árverezett tárgy, amely nem Mac, nem iPod, de azért a designer révén kapcsolódik az Apple-höz. Fanatikusok már kitalálták, Jony Ive kéznyomára utaltam.


A Leicát is Marc Newtonnal együtt tervezte Jony, ahogy a lenti asztalt is. Ez utóbbi 375 millió forintért lelt új gazdára, többért, mint a vörös Mac Pro! Tényleg no comment.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése