2010. január 18., hétfő

Hadd lássam a képeidet!

Az Apple elkészítette a MobileMe Gallery iPhone-os és iPod touchos verzióját. A MobileMe az Apple tárhely szolgáltatása, ahová iPhoto-ból, vagy Aperture-ből egy kattintással lehet képeket vagy akár egész albumokat feltölteni, másokkal megosztani. Ahová a képek kerülnek - illetve az iMovie-ból MobileMe-re feltöltött videók -, azt nevezi az Apple Gallery-nek.
Az ingyenes iPhone és iPod touch alkalmazás azonban nem csak a saját albumjainkat találja meg. Megtalálja mindazok MobileMe albumjait, akik neve az Address Bookban szerepel és @mac.com vagy @me.com email címet rendeltünk hozzá. És nem álcázta az albumját valamilyen módon. Ezt - gyanítom - eddig kevesen tették meg, hiszen az albumhoz hozzáférni csak URL ismeretében lehetett, amit mailben küldött szét a Gallery használó a kiválasztottaknak.
Az albumot amúgy védetté lehet tenni, ha feltöltésnél nem az Everyone-t adjuk meg, mint célközönséget. Ezt csak a létrehozáskor adhatjuk meg, később már sem az iPhoto-ban, sem a MobileMe honlapunkon nem tudjuk szűkíteni a kört. Így a 'titikosítandóvá' vált albumokat le kell törölni a MobileMe-ről, majd újra feltenni, de már névvel/jelszóval védetten.


Feltöltés iPhoto-ból MobileMe Gallery-be. Itt védhetjük ki a nem kívánt látogatókat.


A saját albumjaim az iPhone-on.


Pár név az Address Bookból, akinek emailjében @mac.com vagy @me.com szerepelt. Ezeket, mint barátainkat, az Apple alkalmazása felkínálja. Ha talál nyílt albumot az illetőnél, akkor azt meg is mutatja.


MobileMe Gallery beállítások. (Igen, innen kitalálható az én @mac.com címem ... nincs is már fent semmi izgalmas.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése