2011. január 19., szerda

Van-e élet Jobs után?

A CNN híradójának egyik vezető híre Jobs egészség-romlása miatti harmadik távolléte. A megszólaltatott elemzők szkeptikusak afelől, hogy az Apple Jobs nélkül a maradna, ami most. Jobs tekintélyelvű, egyszemélyes céges diktatúrája nem tartható fent - a felmerülő utódjelöltek nincs olyan látnok, mint Steve.
Utódjelölt Tim Cook, az állandó ideiglenes régens, ő viszi a boltot Jobs távollétében. Vezette már a Compaq-t (van, aki emlékszik erre a prémium kategóriás pécé-gyártóra?), legutóbbi helyettesítése után számos állásajánlatot kapott. Felmerült Jonathan Ive neve, ő Jobs hívására ment az Apple-höz nem sokkal azután, hogy Jobs visszatért a céghez. A dizájnért felelős vezető, nevéhez fűződnek az iMacek, az iPodok, az iPhone-k és az iPad dizájnja is. Képben van az Apple-nél már húsz éve dolgozó Phil Schiller, ő sikerrel helyettesítette Jobst a prezentációk során is - pedig ez szinte megoldhatatlan feladatnak tűnt. Végül ifjú üstökös Scott Forestall (gyenge 13 éve Apple dolgozó), aki a mobil üzletágért (iPhone, iPad ...) felel.
A cégvilág elemzői szerint most már nem odázhatja el az Apple, hogy megnevezze Jobs utódját, erre utal, hogy több jelentős Apple-részvénycsomaggal rendelkező is jelezte, ezt szükségesnek tartja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése