2011. január 3., hétfő

Tavaly

Tavaly az iPadtől lesz ismert. Az értékesítési adatok szárnyalnak, a riválisok kapaszkodnak, az Apple iPadje hasít. Bár. Bár a New York-i sorban második volt magyar Horváth András visszaváltott iPhone-ra - az iPad megvétele után szerintem a kezéhez ragadt az eszköz, aztán nyár végére már ismét iPhone-on nézegette a jövőt és jelent. Az iPad első verziója - szerintem - nem más, mint kísérleti példány. Lássuk! - mondta az Apple -, mire jut az ember ezzel, mire használja, aztán majd arra ráfejlesztünk. Mint az új park esetén az okos kertész nem kövezi ki az utakat, megvárja, amíg az emberek kitapossák a nekik szükséges irányokat.
Kaptunk iLife 11-t, az iMovie csúcsra ért, az iPhoto túljutott rajta. A GarageBand jobb lett - bár ehhez nem értek. Ki érti, minek maradt bent az iDVD - mert van? Az iWeb pedig lassan több, mint szégyelendő kistestvér, amellyel azért - kis trükközéssel - sok minden megoldható.
A gépek gyorsabbak, erősebbek lettek, de eszméletlen meglepő újítás nincs, igaz, iparágban sem volt.
Tavaly költözött az épp öt éves Andrássy úti iStyle bolt is. Alig öt éve kezdte az Apple a viszonteladókat arra ... nyomni, hogy plázába, főutcára költözzenek. Ennek volt első, emblematikus és meghatározó üzlete az A4, a mostani iStyle elődje. Öt év alatt rendesen átalakult a piac. A költözés kapcsán egyébként sikerült az iStyle-nak Apple-re jellemző tömeget, sort generálni a boltja elé.
(Nehogy kimaradjon :) A Starking szép csendben, stabilan üzemel - ők a harmadik APR (állítólag idén valaki nekifut, és lesz negyedik APR is). Idén már többen tartottak Fekete Pénteket (bevásárló napot), amelyet a Starking honosított, talán ezért is adtak ki idén Maces-füzetet karácsony előtt. A három APR vigyázó szemét egymáson tartja, néha azért jó lenne, ha felemelnék.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése