2012. március 27., kedd

Mit keres Tim Cook Pekingben?


Az Apple első embere, Tim Cook a minap Pekingben töltött pár órát. Bár volt ideje beugrani az egyik helyi Apple Store–ba, de valószínűleg nem ez volt utazási célja, ahogy szinte biztos, hogy nem turistáskodni érkezett. A Fortune összegyűjtötte, milyen megoldandó problémák vihették Cookot Pekingbe.
  1. Még mindig nincs aláírva a Föld legnagyobb mobilszolgáltatójával, a 665 millió előfizetővel rendelkező China Mobile–lal (CHL) az iPhone forgalmazásáról szóló szerződés.

  2. A tervezettet messze alulmúlja a kínai Apple Store–ok száma – a negyedszáz helyett csak tízet adtak át. (Gonosz Almalap: itt persze az Apple saját Apple Store–jaira gondoljunk!)

  3. A gyártási oldalon sincs minden rendben, a beszállítók messze az Apple normái alatt teljesítenek, viszont alulfizetettek – és persze az érme másik oldala: az Apple nem hajlandó megfizetni a kvalifikált munkaerőt, ami nincs.

  4. És végül egy (egy? a legfontosabb) jogi csata. Az iPad nevet egy kínai cég levédve elhappolta az Apple elől, ám egy Hong kongi bíróság ezt jogtalannak minősítette. Ami – mily meglepő – a kínai céget nem nagyon hatotta meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése