2015. augusztus 5., szerda

Térképek csatája: az Apple ismét nem győz meg

Nyár van, meleg van, ismét szörfölhetek a hőhullámon, így nem is húznám tovább, az Apple:Google térképcsatában a Google újabb egy ponttal húzott el nálam. Helyesebben, az Apple ismét helyzetet hagyott ki, hogy meggyőzzön a Google felejtéséről. A 2010-es évek előtt nem volt meglepő, ha kis hazánkat a nagy amerikai cég a "rest of Europe" vagy a "rest of World"-höz sorolta (a "maradék Európa" - a fel nem sorolt országok). Ám amióta van magyar nyelvű oprendszer, azóta ez felejtős lett. Nos, kétszer is jelezte az Apple, hogy Hungary az nem létezik.

Fotók
Az iPhoto-ban sem lehetett, a Fotókban sem működik az a szolgáltatás, hogy összerakok egy fényképalbumot, egy naptárt, és azt sok példányban kinyomtatva az ajtómhoz szállítja. Ebben nincs változás, Magyarország nincs a térképen. Tudom, nem ütjük meg a megfelelő forgalmi szintet. Ez viszont nem hat meg.

Apple Maps Connect

A Google térképére fel tudom tenni vállalkozásom. Így a véletlenül szemem elé kerülő https://mapsconnect.apple.com linkre is lelkesen kattintottam. Aztán nem adtam hozzáférést az iPhoto-s képeimhez (WTF? iPhoto?). Pedig a kezdet szép volt:
De miután tisztáztuk a cég nevét, kiderült, hogy nem létező országban élek. És a másik térképre kerülési metódusba már bele sem fogtam - Indoor -, mert annak feltétele évi egy millió látogató, részletes belső térkép az épületekről, mindenhol elérhető wifi - és egy ezt támogató iOS app.
Tehát maradt az Apple hátránya. Igazából nem értem. Egyszer Steve Jobs mondta a Microsoftról, hogy imádja a programjait, csak nem érti, miért akkor teszik őket elérhetővé, amikor még csak nyolcvan százalékban készültek el. Na, ezt a gondolatot kellene naponta mantrázni a Pages, a Numbers, a Keynote, az iMovie, a Fotók és a saját térkép fejlesztése kapcsán, hogy kapásból említsek pár dolgot.

Na, vissza nyaralni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése