2016. szeptember 7., szerda

Mit tanítunk a Macadémián? Vagy MacAcadémián?

A nevünkkel bajban vagyunk. Amikor még hivatalos Apple viszonteladók voltunk, az Apple megkövetelte, hogy ne legyen a "Mac" szó a nevünkben. Kihagytuk, de a mAcademia-val ugyanaz volt a bajuk. Így nem adjuk, hanem oktatjuk a Macet. Hogyan? Mit?


Csoportos Mac képzés

A csoport nyolc főnél többet nem jelent, négy órás a képzés. A honlapunkon minden tudnivaló megtalálható. A csoportos képzéseken van egy minimális info-mennyiség, amit át szeretnénk adni, de számunkra az a cél, hogy ami elhangzik, az érthető legyen. Persze, hogy folyamatos Mac használattal – ha nem lenne géped, mi kölcsönadunk egyet. De nézzük sorra a képzéseket!
  • Mac OS X, helyesebb OS X, ami nemsokára macOS lesz, valójában az operációs rendszer alapja. A négy óra alatt elhangzik minden a Finder és a Mac alaphasználatáról, nyomtató- és wifi-beállításról...
  • iMovie a Macre előretelepített mozivágó -szerkesztő alkalmazás. Ideális eszköz a házimozik megvágására. Akinek persze kevés lenne az iMovie tudása, annak ajánljuk Final Cut vagy Premiere képzésünket.
  • Pages az Apple irodai csomagjának szövegszerkesztő alkalmazása. A Worddel 90 százalékban kompatibilis, van iOS és iCloudos változata is, mi a Maces képzését ajánljuk. Persze ha valaki tableten vagy neten használná, neki is tudunk segíteni, hiszen nem csak csoportos képzésünk van, hanem konzultációs lehetőséget is biztosítunk. A Pages-zel elkészítheted hírleveled, szórólapod, névjegyed is.
  • Numbers az Excel Maces párja. A legenda szerint Jobs úgy engedte útjára, hogy a Numbers az Excel azon öt százalékát tudja "csak", amelynél többet az Excel használók 95 százaléka soha sem használ. A Numbers képzéseken a legtöbben annak örülnek meg, hogy végre megértik a függvények használatát és azok előnyét. A tudás időt és pénzt takarít meg.
  • Keynote. Ez az alkalmazás személyes használatra készült, hogy az Apple elnökeként Steve Jobs sikeres nyitó előadást tudjon tartani a fejlesztői konferencián. Túl jól sikerült a program, a felhasználók követelték, hogy ők is használhassák. Mi pedig megmutatjuk, hogy érdemes. Hogy lehet roppant látványos effektet percek alatt összerakni.
  • Fotók / Photos A fénykép-kezelés a legegyszerűbb az Apple-ös eszközöket használva. Oly annyira, hogy ingyen megosztottuk a Maces Fotókat bemutató képzésünket. Aki persze ügyes és okos, mint az e sorokat olvasó, az iPadet vagy iPhone-t használva is hasznot húz a három fejezetből, összesen 22 leckéből álló alig 35 perces videófolyamból.

Egyéni Mac képzés
A Mac OS X alapképzés után mindenki másképp, más célra használja a Macet. Egyéni képzésen, konzultáción segítünk egy-egy alkalmazás, vagy probléma Maces megoldásában. A leggyakrabban a Fotók kezelésével kapcsolatban keresnek meg, az iPhone-iCloud-Mac fénykép-bermuda-háromszögben könnyű elveszni, de mi tudjuk a kiutat.
De készítettünk már 634 diából álló Keynote prezentációt is egyéni konzultáció során, ahogy büszkék vagyunk több "bérszámfejtő" Numbers táblázatra is.

És persze Adobe

Amikor 1998-ban megalapítottuk a MacAcadémiát (ezen a néven), akkor még Quark volt és Freehand. Idén a legkedveltebb Adobe képzéseink, tanácsadásaink a Photoshop, az InDesign, az Illustrator, a Premiere és az After Effects alkalmazások voltak, illetve az ezekre épülő munkafolyamatok.
Oktatónk több napot töltött Debrecenben, Győrben, Nagykanizsán is – és persze Budapesten – kihelyezett céges képzéseken, ezekre jellemző a megrendelő kívánságához igazodó szakképzés egyedi tematika szerint.
A legnépszerűbb azonban a 10órás képzésünk, ahol az egyéni képzést tíz órás csomagokban vásárolja meg a tanulni vágyó, a továbbképzést igénylő. Ekkor is saját időbeosztása szerint tanul, akár több Adobe alkalmazást is érintve a 10 óra során.

Talán írnom sem kellene, hogy szeretnénk veled találkozni valamelyik képzésünkön! (A Gonosz Almalap most az _ingyenes_ Fotók képzésre gondol...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése