2017. október 31., kedd

Lány büntetve, Teforia csődben és a kedvezményezettnek nem hiányzik

Az Apple állítólag kirúgta azt a fejlesztőjét, akinek a lánya a lenti videót készítette az iPhone X készülékről, amikor "gyárlátogatáson" volt apjánál. Azért írtam "állítólag"-ot, mert ismerve az Apple PR-t, a "véletlenül" elhagyott iPhone prototípusokat, nem lennék meglepve, ha ez a hír egy újabb sikeres social media átverés volna. Akárhogy is, itt a videó.



A vonatkozó postok szerint a mérnök azonnal törölte a YouTube-ról a lánya videóját (talán a lánya törölte, de mindegy), és bocsánatot kért, mert nem tudta (hahaha), hogy a lánya videózik (lásd a videót, ez nem rejtett kamera).

Ezer dollár
A Teforia csak egy a számtalan bukott startup vállalkozás közül. Amiért mégis említjük az, hogy ezer dollárt kért a csoda teafőzőjéért – csak éppen nem volt ennyiért kereslet rá. Az ezer dolláros iPhone X viszont kapós, a post írásakor már hat hetes várakozást ígér az Apple. (Ami vicc a XXI. században, és sehol sincs a Trabant hét éves várakozásához képest.) Az Apple szerint "várakozáson felüli a kereslet" (az "off the carts" persze fordítható lenne úgy is szó szerint, hogy a várakozástól eltér, és – ugye – lefele is el lehet térni). Oké, az iPhone azért többre képes, mint egy hiper-szuper teafőző – az iPhone-on tudsz teafőzőt rendelni, a teafőzőn meg nem. Az üveg-hátú újdonság azonban egy kellemetlen meglepetést is tartogat az óvatlan gazdának, ha nincs Apple Care-ed rá, akkor 279 dollár (csak átszámítva, nem magyarítva kb. 80eFt) lesz az üveg cseréje.

Üveghát - hát...
Az Apple-ről régóta író Steven Levy volt az a csókos újságíró, aki annyival megjelenés előtt kapott iPhone-t, hogy bőven volt ideje megírni elemző cikkeit. Sőt, az Apple hozzájárult, hogy az írások a bemutató előtt megjelenjenek. Az üvegháttól – amire a vezeték nélküli töltés miatt volt szükség – Levy nem volt hanyatt esve: "mostly useless now" írta. Azaz mára szinte lényegtelen, mert az aksik nagyon sokat bírnak, nincs szükség arra, hogy minden asztalon, ami mellé leülünk, legyen egy töltő. Viszont, legyen már pozitív kicsengése ennek bejegyzésnek, az új OLED kijelző és a Face ID nagyon bejött.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése