2020. február 20., csütörtök

Vegyi gyümi, majdnem tisztán almából

Folyamatosan gyűjtögetem a "majd egyszer jó lesz a blogba" dolgokat, amelyek önálló bejegyzést nem érnek meg. Kidobni őket nincs erőm, s (nem is) mind értéktelen. Most rendet raktam.


Az ősforrás.

Shakespeare
"Nemhiába mondta Steve Jobs, hogy sok Shakespeare-t olvas, mert az angol drámaíró zseni nyelvezete, drámai logisztikája, ahogy a tragikumot ötvözi a humorral, az még egy üzletember számára is példaértékű és tanulságos lehet." Eszenyi Enikő, Magyar Narancs.

"Az Apple cégnek nincs jövője"

Time, 1996

Powerpoint
"... a PowerPoint elbutít." James Mattis sokcsillagos amerikai tábornok, volt hadügyminiszter. Számos katonai vezető vélekedik hasonlóan, úgy vélvén, a PowerPoint-függőseg a használói képességeit és készségeit csökkenti, rombolja. Amúgy számos vezető, köztük Jeff Bezos (Amazon), Jack Dorsey (Twitter), Jeff Weiner (LinkedIn), Steve Ballmer (Microsoft!!!) tiltotta ki az általa vezetett értekezletekről a PowerPointot. (Mondjuk a Gonosz Almalap Ballmer esetén erőst kétkedik.) "Ha valóban tudod, hogy miről beszélsz, akkor nincs szükséged PowerPointra." – ez pedig Jobs véleménye.

Arpanet

link ... itt mentegetem a képet, amikor a linken is megtalálható. LoL.

For fun(s) only
"... Attól kezdve [1990], hogy már több tucat országban végeztük ezt a tevékenységet, évente konferenciát tartottunk Budapesten, mely alkalomra meghívtuk az összes partnerünket, bemutattuk nekik szoftverünk legújabb verzióját, és megosztottuk egymással globális marketingstratégiánk részleteit. Tovább kulturális programokat is szerveztünk, hogy tovább erősítsük kötődésüket Magyarországhoz és hozzánk. Erre az alkalomra általában a szoftverünk értékesítésével közvetlenül foglalkozó kollégák jöttek el, de az egyik ilyen alkalomra ellátogatott hozzánk a jordániai értékesítést végző cég tulajdonosa is. Ő a királyi családhoz is közelálló nagy kaliberű üzletember volt, pénzét főleg foszfátbányáiból szerezte. Emellett övő volt a jordániai Apple-képviselet, és ezen keresztül a mi szoftverünk terjesztése is." Bojár Gábor az ArchiCAD-ről a HVG-nek 2019. decemberében.

Ez a kép is jó lesz egyszer majd valamire

throwboy.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése