2020. május 5., kedd

Mekkora az emailem? (Mac és Mail)

Gyors kérdés: a Mail (egyeseknél) nem mutatja, hogy mekkora az adott email, hány kilobájtot, megát foglal, hol tudom megnézni? Gyors válasz: Nézet > Üzenetméret megjelenítése paranccsal. Valójában ennek az opciónak a bejelölésével.


És a teljes fióké?
Ez már fogósabb kérdés, de mi annyira okosak vagyunk, hogy nem is keresek rá hasonlatot, mert nincs, ahogy a Súgóban sem segítség ehhez. Ahogy a képen látható, a Bejövő fiókra kattintva kapott helyzetérzékeny menüből a Fiókinfók beolvasása parancsot adjuk ki. És lám, kis türelem, és a Mac Mail összeszámolja fiókonként, hogy mennyi helyet használunk. Sőt, ezt "könyvtárakra" lebontva teszi meg.


A felső kvótalimit nem minden fióknál működik. A Feliratkozási lista halott fül, bár jó lenne, ha működne, mert akkor itt lehetne leiratkozni azokról a hírlevelekről, amelyeket előfizettünk és soha sem olvasunk el. Az iCloud esetén találhatunk olyan részt is, mint az "Apple Mail To Do", amely több oprendszerrel ezelőttről maradt itt, és itt van, és nem férünk hozzá, de kitörölni sem tudjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése