2022. április 22., péntek

Weblapok csoportba szervezése Maces Safarival

Mindenkinek mások a böngészési szokásai. Sokan rendszeresen végigjárnak oldalakat – szakmai hírek, politika, ismerősök oldalai vagy ügyfelek weblapjait nézve. Sokan használják a Kedvencek sávot – ez a böngésző tetején a gyakran nézett oldalak felsorolása. Gyors tipp: ide egyszerűen a böngészett oldal linkjét kell behúzni, hogy megjegyezze a Safari. Érdemes a felkínáltnál sokkal rövidebb, ütős nevet adni az oldalnak, hogy több kiférjen: például nem Facebook, csak FB. Itt is lehet csoportokat képezni, de mi most a Lapcsoportokról szólunk.
Lapcsoportot a Fájl menü megfelelő parancsával hozhatunk létre (1). A legegyszerűbb, ha megnyitjuk az összes oldalt, amit a csoportba szánunk – egy ablak, sok lap (ebben a blogban: fül) – és úgy adjuk ki a lapcsoport készítés parancsát. A Lapcsoportot az oldalsávon látjuk, érjük el, tudjuk kiválasztani, kezelni. A bezárt oldalsáv esetén a böngésző tetejéről (2) érhetők el a lapcsoportok.
Ha az Oldalsávon kiválasztjuk a Lapcsoportot (3), akkor a nagy plusz jelre kattintva (4) tudunk új lapot a csoporthoz adni. A Lapcsoport nevén előhívva a helyzetérzékeny menüt (5), dolgozhatunk a csoport lapjaival. A Linkek másolása parancs után valahová nekünk kell beilleszteni a linkeket (6). Ennél a Megosztás szebb lenne, Apple, de ennek is örülünk.
Én nem használom a Lapcsoportot, nem is igen hiányzott az életemből, de ahány ház, annyi szokás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése