2022. április 27., szerda

Mentsd meg a jegesmedvét! Játék, nem csak gyerekeknek

Az App Store-ban teljesen mást kerestem, amikor egy szomorú jegesmedve képe került elém, elmentettem a linket. És a jegesmedve olyan fejlesztőhöz vezetett, aki nem aktatáskás-üldözős, amerikai-partraszállós, termelj-és-öld-meg-a-szomszédod játékot fejleszt, hanem valami mást. Nekem tetszőt, bár nem vagyok célcsoport (4+) – ám ha jobban belegondolok... A Gamtropy oldalán csupa jegesmedve típusú játékot találtam. Oks, mi a jegesmedve típus? A jegesmedve vígan halász kicsinyével, amíg ki nem olvad a jéghegy alóla – és máris a Föld (Greta!) megmentésénél vagyunk.
Arctictopia
Az Arctictopia kirakós játék, amely a sarkvidéken játszódik (első oktató kérdés: a délin vagy az északin?1), ahol a tengeri jég folyamatosan olvad, és a jegesmedve egyre hehzebb helyzetbe kerül. A játékosnak kell segítenie a jegesmedvének eligazodni a fagyos vizeken, legyőzni a veszélyeket, és meg kell találniuk a medve bocsát.
Desertopia 2
A Desertopia 2 szimulációs játék, amely egy mára lakatlanná vált szigeten játszódik. Egy elhagyott genetikai laboratóriumból felébredő hószörny leszel, akinek feladata a hulladék eltávolítása a szigetről, növények és állatok újratelepítése, az ökológiai körforgás megteremtése. A 2-esből következően van sima Desertopia is, ami hasonló feladatot állít a játékos elé. Mivel a tajvani Gamtropy játékai magyarul nem érhetők el, angolul beszélőre szükség lesz. Egy kiskorú mellé meg amúgy is, mert a játék logikus, de összetett. És persze tanulságos is.

Tehát, kalandra fel! Tessék megmenteni a jegesmedvéket (is)!


1 Északin. A déli sarkon nincsenek jegesmedvék :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése