2023. november 14., kedd

Weblap vezérlés, ha Maces Keynote-tal készítenél honlapot

Ne tedd, de ha már nekikezdtél, mutatom, hogy tehetsz vezérlést az oldalra. Nem zárójelben, a vezérlés akkor is működik, ha a Keynote prezit PDF-be mented és azt osztod meg.
Részletezés nélkül: alap idomokból létrehozzuk a vezérlő felületet, kicsit megdizájnoljuk. A lényeges, hogy az elemeket gombokká tehetjük, és a gombokhoz linket, azaz funkciót rendelhetünk. Egyrészt lehet az első, előző, következő vagy utolsó diára ugrani. Az utoljára nézett dia bónusz a jó előadónak. A prezi elejére bepakolok pár egy oldalas magyarázatot adott dologról, amiről nagyon nem szeretnék beszélni, mert feltételezem, hogy a hallgatóság tudja. De ha nem, akkor tök jó, hogy van egy – és lényeges – egy diám, amire a prezi megfelelő pontjára tett gombbal el tudok ugrani. És onnan – az utoljára nézettre, azaz vissza a prezibe – vissza. És több helyről ugorhatok ide, mert mindig vissza tudok menni oda, ahonnan jöttem. Azért rakom a prezi elejére, mert kezdeni tudok a hetedik diától, ha a végére rakom ezeket, akkor figyelni kell, hogy ne fussak rájuk.
De tudok élő linket tenni bármelyik weblapra. Ami jó, csak az nem, ha két kijelzővel dolgozom, akkor a weblap nem a prezi helyén, hanem a Prezenter Notes-os kijelzőn fog megnyílni. A Mail link is remek, mert így nem kell szájba-rágatni a mailcímem, elég, ha odakattintanak. Bónusz: a mail tárgyát is meg lehet adni, ezt kevesen írják át, így bátran lehet a tárgyra automatizált üzenet feldolgozást tenni. És végül linkként telefonszám is megadható ... és működik, ha olyan eszközön nézed, amely telefonképes, akkor egyből hívhatnak is. És fognak.

2 megjegyzés:

Dragos írta...

Köszönöm, hogy belebotlottam a bejegyzésedbe, jó volt olvasni!

Casino Reviews írta...

Thank you for the interesting and thought-provoking perspectives presented in your blog posts.

Megjegyzés küldése