2024. június 11., kedd

macOS Sequoia – majd ősszel

Íme a macOS 15 új funkciói pontokba szedve:
1. Siri alkalmazáson belül: Siri mostantól képes lesz egyes alkalmazások egyedi funkcióinak vezérlésére, például dokumentumok megnyitására, fájlok áthelyezésére, emailek törlésére és cikkek összegzésére. Ez a funkció először csak az Apple alkalmazásokban lesz elérhető.
2. Jelszó kezelő alkalmazás: Az új Jelszavak alkalmazás egyszerűbbé teszi a felhasználók számára a tárolt bejelentkezési adatok elérését, és támogatja az iCloud Keychain összes funkcióját.
3. Okosabb keresés Safari-ban: A Safari új "Intelligent Search" funkciója az eszközön lévő AI technológiát használva összefoglalókat készít a weboldalak kulcsfontosságú témáiról és kifejezéseiről. A "Web Eraser" eszköz lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy eltávolítsák a nem kívánt részeket a weboldalakról – megnéztem, angolul tényleg ezt írja az Apple. Utánajárunk, addig itt marad riasztó példaájaként az átolvasási nélküli fordításnak.
4. Üzenetek frissítése: Az eszközbe épített AI az üzenetek tartalma alapján automatikusan generál emoji-kat. A rendszer támogatja a Rich Communication Services (RCS) szabványt, javítva az iPhone és Android közötti üzenetküldést.

5. AI alapú fénykép módosítás: A Fotók alkalmazás AI-alapú fotószerkesztési funkciókat kap, például nem kívánt objektumok megkeresését és eltávolítását egy fényképről.
6. Jegyzetek fejlesztés: A Jegyzetek alkalmazás támogatni fogja a hangjegyzetek rögzítését az alkalmazásban, az hang átírási funkciókat (először angolul), és a matematikai jelölések megjelenítését.

7. Naptár és az Emlékeztető összevonása: A Naptár alkalmazásba olvad az Emlékeztetők (mely pár éve épp onnan szakadt ki), lehetővé téve az emlékeztetők megtekintését és kezelését a naptárban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése