2009. június 22., hétfő

Az Apple Zöld!

A Dell beperelte az Apple-t, mert az a "világ legzöldebb notebookjai" címkével hirdeti hordozható gépeit, a zöld természetesen a környezetbarátságot jelenti (hogy a le nem bomló üveg, alumínium mennyire környezetbarát, nem is szólva az előállításáról, az nem is kérdés). A Dell az amerikai reklámszövetségnél nyomta fel az Apple-t mondván, a fogyasztókat ez a szlogen megtéveszti.
A testület megvizsgálta, igaz-e az Apple állítása és úgy találta, a neten és tévé hirdetésekben is elhangzó mondat megtévesztő lehet, ezért felszólította az Apple-t, hogy tompítson rajta. Az Apple gépei az EPEAT (környezetbarátságot minősítő szabvány) értékelésében együtt (MacBook, MacBook Pro és MacBook Air) jobb eredményt érnek el, mint bármely más gyártó összes gépe együttesen, ugyanakkor egyes gépek, mint a Toshiba Portege családja, az EPEAT szerint zöldebb, mint a MacBook (de az összes Toshiba hordozható gép már kevésbé zöld, mint az Apple összes).
Az Apple hivatalos közleménye szerint az testület nekik adott igazat, mert a beadvány azt az állítást vonta kétségbe, hogy a hordozható Macek a "világ legzöldebb notebookjai", és a testület ezt az állítást igazolva látta. (Milyen ismerős egy döntés nekünk tetsző részének kiemelése - riadt fel a Gonosz Almalap.) A Dell nem nyilatkozott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése