2009. június 3., szerda

"Megoldást kell eladni, nem gépet!"

Az Apple szorgos munkája meghozza gyümölcsét, Angliában és Nyugat-Európában az Apple a legnépszerűbb platform. A Gartner Research felmérése szerint 2009 első negyedévében 26,4 százalék volt az eladási piacból a részesedése (magyarul: minden negyedik, oktatásnak eladott gép Mac), Angliában ez a szám 27,3 százalék. A szorgos munka eredménye először 2006-ban mutatkozott meg, ekkor 15,2 százalékával az Apple lett a legnagyobb beszállítója a tudás-iparágnak (ez olyan szép, nem). Akkor fogalmazta meg az e piac-területért felelős vezető, hogy a sikerességhez nem gépet kell eladni, hanem megoldást. Ami áll a gépből (na ugye!), szoftverből, mindig olyanból, amely a legmegfelelőbb a vevő számára. Az Apple ehhez még oktatást is kínál.
Az oktatási eladás támogatására a Csatornán túl (Anglia és Amerika) iPod toucht kapnak a gépvásárló hallgatók és tanárok.
A hazai kedvezmények? Tanulók számára Mac minin kívül bármelyik gép vásárlása esetén a megszokott 3 százalékos diákkedvezményt egy iWork 09 szoftverrel vagy egy MobileMe előfizetéssel egészítjük ki. Tanárok számára a gépvásárlási kedvezmény mértéke számítógépek esetén 3 százalék, szoftvereknél pedig típusonként változik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése