2010. március 5., péntek

Lovakrul

Az IT Business legutolsó számában az iPad kapcsán nyilatkozott Magyarósi Csaba és az Apcom CE előző vezetője. Aki regnálása idején sem rejtette véka (pontosabban) nyereg alá, hogy egy biznic, nem biznic, így patkó és lószerszám nagykerét teljes erővel üzemeltette. A lap most mint az Acer vezetőjét kérdezte. A válasz tökéletesen tükrözi az "aki fizet, annak a zenéjét játszom" hozzáállást, amivel persze biztos jól lehet egyik állásból a másikba jutni, csupán a szavahihetőség kérdőjeleződik meg. Ehhez elég egymás mellé tenni az évről évre változó, az épp munkaadó nótáját fújó "hitvallásokat": hol a HP, hol az Apple, hol pedig az Acer a sztár. Hitelesség? Ugyan már. Lóf.
"Még az Apple hithű rajongótáborát is mélyen megosztja a termék... Érzésem szerint inkább negatív az általános vélekedés, mint pozitív...". Rosszul érzed. Csak szeretnéd.
"Az Acernek is van touch-megoldása, az Aspire 1820T...". Ismertségben pedig megelőzi a lesajnált iPadet. Kétszer is.
"... remek persze a letölthető fizetős App Store, de általában igazán használható programot nem nagyon lehet találni." Aki keres, az talál. Ingyenest. Számost. Persze Acerrel tényleg nehéz lehet letölteni az App Store-ból. De nem érteni kell hozzá, hanem beszélni róla. (Gonosz Almalap: persze a "horse" szóra keresve is számos alkalmazást találunk...)
"Olvastam egy felmérést: az App Store-ból letöltött programok alig ötödét használják rendszeresen, de majd 100 százalékát fizették ki. Szerintem ez nem annyira jó üzlet, hacsak nem az üzemeltetőnek." Ha veszel valamit és nem használod, azért ne a gyártót okold. Ha a céged ad neked valamit, amit nem tudsz használni, ne a cégedet okold. Az ár nagyobb része pedig a fejlesztőhöz kerül. Persze az Acer net-program-áruháza az rulez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése