2010. június 18., péntek

Mac mini

A Mac mini technikai képességei és ára - túl a kétszázon - már mindenki számára ismert. A kicsit laposabb, de kicsit szélesebb lett Mac mini bemutatásakor fontos küldetést kapott, ennek a gépnek kellett segíteni a Macre váltást (Honnan? Honnan? Pécéről!) Ez volt a nagy iPod tarolás ideje, a Mac és Pécé (Get a Mac!) hirdetések éve, évei. A vél az volt, hogy az Apple szokásával ellentétben olcsó Macet kínáljon az iPod kapcsán Apple-be belekóstoltaknak. Mindenki hozhatja az egerét, billentyűzetét (ha az USB-s), a monitor is átfugható. Az első és legolcsóbb Mac mini ára bruttó 150 alatt volt - ugye nem a Tajvan-kavicsa kategóriával akarjuk ezt összevetni?
Születése óta a Mac mini folyamatosan gazdagodik funkciókkal és nő az ára. Kezdetben a Bluetooth opció volt, már nem az. Egy időben a Mini DisplayPort mellett a régi mini DVI csatlakozó is megmaradt - így nem kellett új kábelkészletet venni.
A kis Mac annyira combossá vált, hogy az Apple mini-szervert varázsolt belőle, ennek nálunk is nagy sikere volt és van - és várhatóan marad is, hiszen az új dizájn mellett megmaradt a szerver opció.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése