2012. december 13., csütörtök

Viszonteladó és a webboltja (jobbra javítva)

Többünk tapasztalatát kell megosztanom, a hazai három APR közül egy sincs, akinek a webshopja valóban pillanatra kész lenne. Azaz, csak az látszódna a neten raktáron lévőnek, ami valóban raktáron is van. Tudom, nem egyszerű több bolt pillanatnyi készletét és a webes felületet összefűzni, de azért nem is lehetetlen.
Szóval egy van, az iStyle. A tapasztalat egyetlen rendelés volt (ne általánosítsak, ugye?), az meg pont eltalálta azt a percnyi rést, amit ilyenkor el lehet. Tehát az iStyle up-to-date.
El lehetne kerülni a „megrendeltem, hogy hogy nincs, a weblap szerint volt!" típusú karácsonyi kedveskedő beszélgetéseket. És mi, vásárlók is leszoknánk arról, hogy „biztos, ami biztos" alapon ahol csak lehet, megrendeljünk, helyesebben: foglaljunk terméket magunknak.
Az persze még szebb lenne, ha az Apple végre egyszer nem játszana hiánygazdaságot, és mindenből képes lenne szállítani. Idén mini iPadet és iMacet nem sikerül, ha rendes lennék, minden évre megtudnám nevezni azt a november végén bemutatott Apple cuccot, amit mindenki szeretne a fa alá, de nincs és nincs és nincs és az Apple képtelen szállítani.

2011 Hogyan szúr ki az Apple a viszonteladóival?
2009 Ennyi - idén már nem szállít az Apple

Két sorral feljebb linkelt 2011-es cikkben már gyűjtöttem:
2005
Februárban mutatták be az iPod minit (második generációst). A karácsonyi bevásárlás slágere, a "menő kütyü" nem meglepő módon az iPod mini lett. Egy apró gond akadt, az Apple november végén szállított utoljára iPodot. Sok dühös, csalódott nem vásárló. (A kis Grafi/HDSys/ITM CE/Apcom akkori vezetője nem hivatalos úton szerzett pár ezer darabot, amiért az Apple számára kukoricát hintet a sarokba.)
2004
Októberben mutatták be az iPod U2-t. A U2 hazai kiadója november végén több száz darabot rendelt - karácsonyi ajándéknak. December 20. körül külföldről, nem Apple szervezésben, érkezett meg a rendelt mennyiség. Másnak persze nem jutott. (Illetve az Almalapnak egy, mert Molnár Melinda jó volt hozzánk.)
1994
Júliusban mutatták be az LC 630-at. Karácsonyra az itthoni pezsgő Mac viszonteladók akciót hirdettek: LC 630 kedvezményes áron. Egy apró gond akadt, az Apple november végén szállított utoljára a meghirdetett gépből. Sok dühös, csalódott nem vásárló.
1993
Októberben mutatták be az LC 475-öt. Karácsonyra az itthoni épp éledező Mac viszonteladók akciót hirdettek: LC 475 kedvezményes áron. Egy apró gond akadt, az Apple november végén szállított utoljára a meghirdetett gépből. Sok dühös, csalódott nem vásárló.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése