2014. augusztus 6., szerda

Mind Tree - iPad alkalmazásaim (XIX)

A Mind Tree (ingyen iPad app) komolyabb dolog annál, mint amiről e bejegyzés szól. Azért remélem, a potenciálisan komoly felhasználókat sem sikerül elriasztani. Mi tud a Mind Tree? Rendezni a gondolatokat, inspirálni az elképzeléseket, projekteket kifejteni. Sőt.

Mindezt persze vizuálisan. Ahhoz, hogy elinduljunk Andreával nyaralni, rengeteg mindenre van szükség. A Mind Tree a végcélt - nyaralás - rész célokra bont: Andreára, Gáborra, szállás és repülő foglalásra. Ezek az al-célok persze további al-célokra bonthatók, egész addig, amíg értelme van tovább bontani. A példa nyaralás esetén a szállás és repülő foglalás helyén azonnal a booking.com és a skyscanner.com szerepel, méghozzá linknek is megadva, így a Mind Tree-ből egy kattintással netelhetünk, vagy ugorhatunk ki a Safariba.
Képet is, jegyzetet is csatolhatunk az egyes célokhoz, így segítve a projekt átlátását. A Mind Tree egyszerű, mint a bot, bár nincs két vége, csak egy, a cél. ("Egy a jelszónk, tartós béke, állj közénk és harcolj érte...") A jobb áttekinthetőséget a színkód használatával érhetjük el.


Amikor áttekinthetetlen mennyiségű célt rögzítettünk, akkor jó a vizualizáció bekapcsolása - bár ez így leírva elég hülyén hangzik. Hatására, ahogy a lenti képen látható, a projekt fölött képzeletbeli nagyítót tolva, annak csak adott része látható, olvasható, a többi csak épp felismerhető.


A Mind Tree olyan egyszerű, hogy egyetlen kijelzőn elfér az összes funkció ismertetése és leírása. A Mind Tree képes az iCloudon tárolni a kész vagy félkész projekteket. Beolvassa a megfelelően tagolt CSV állományokat. Értelemszerűen beépül mindenhova, ahol forrás fájlt találhat: Dropbox, Mail... A kész projekt elmenthető képként, PDF fájlként és CSV fájlba is. A CSV azért szép, mert így más projekt-management alkalmazásokkal képes adatcserére. A Mind Tree nem klasszikus projekt-management alkalmazás, annak inkább kiegészítő látványosan megmutatója, vagy gondolkodás serkentő előkészítője.

Vegyük már ezt komolyan!

Hogy érezzük a törődést, 4,49€ ellenében - és persze a megfelelő engedély után - a Mind Tree három lekérdezésre is képes a Facebook kapcsolat-rendszerünkből. Az egyik Mind Tree megmutatja, melyik hónapban, kinek van a születésnapja, nemre bontva. A másik a Facebook "location" adatai alapján rajzolja fel ismerőseink térképét. És végül kapcsolat szerint is megtudhatjuk, ki házas, ki elvált, ki reménykedik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése