2015. október 2., péntek

Mire költi örökségét Jobs özvegye?

"Az elmúlt száz év alatt Amerika eljutott a T-modeltől a Tesláig, a kézikapcsolású telefonközponttól a mobiltelefonig, csak az iskoláink nem változtak."
Laurene Powell akkor sem kereste a nyilvánosságot, amikor még élt a férje, Steve Jobs - és Jobs halála után sem változtatott ezen a szokásán. Ahogy azon sem, hogy háttérben maradva számos, mindkettőjük számára fontos szervezeteket, elveket támogasson. Időről-időre Jobs szemére vettették, hogy nem jótékony, csak az Apple-ért él-hal. Erre sem ő, sem az Apple nem reagált, de a figyelmes hírböngésző mindig megtalálta a választ - ahogy mi is: [1] [2]

Laurene Powell Jobs 2014. szeptemberében, New Yorkban.
Neilson Barnard — Getty Images

A bejegyzés apropóját az adja, hogy 50 millió dollárral (kb. 14 milliárd forint) csatlakozott "XQ: The Super School Project" kezdeményezéshez. Ennek célja a felsőoktatás újragondolása. E bejegyzés első mondata a kezdeményezés honlapján szereplő küldetésből való. A honlapot végigfutva bárki pályázhat, a legjobb tíz koncepciót szeretnék kiválasztani és ezek alapján kifejleszteni, megalapítani a jövő felsőoktatási intézményét.
Laurene Powellnek más képzésekkel kapcsolatos szervezetekben is jelentős munkát végez - és persze pénzt is ad. A mostanin és az ebben a blogban már említetteken kívül például a Collage Track-nél, amelynek alapítója. Ez a szervezet az egyetemi tanulmányok elvégzését és elhelyezkedést segíti a pénzzel kevésbé eleresztettek számára. De a támogatásnak csak egyik szempontja az anyagi helyzet, a tudás, tanulási eredmény is elvárt.

Lauren Powell 9 milliárd dollár felett rendelkezik, ebből vidáman megvehetné a hatodik és hetedik kerületet Budapesten. De ehelyett a jövőre gondol. Tanulni nem szégyen (és más bölcsességek).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése