2018. január 4., csütörtök

2018 lesz az új Mac Pro éve?

Kint a hó, a neten hírek keringenek – némelyek szerint az Apple alapjában készül megújítani a Mac Pro-t. Reméljük, a hír igaz. És még az idén sor kerül rá.


Mac Pro levetkőztetve

A Mac Pro majdnem a legrégebb óta forgalmazott Apple termék, a 2013-as nyári WWDC-n mutatta be Phil Schiller (az Apple egyik legismertebb alelnöke), de csak decemberben lehetett megvásárolni. Intel Xeon proci, 2,7-3,9GHz, 4-12 mag, akár 128GB memória vagy 1TB SSD. Szóval erőgép. Az alakja feltűnő, cilinder, hűtötorony, kályhacső – sok beceneve ismert. Ennél a Macnél a dizájn érdekében számos technikai lehetőséget vettetek el – a korábbi sokkal drabálisabb torony vidáman bővíthető volt merevlemezekkel, PCIe eszközökkel.
Így bátran mondhatjuk, hogy normális szerverre nagy szükség lenne, de az Apple-nek ez valahogy nem mindig sikerül. Hol nagyon tech [Xserve), hol nagyon dizájn. Rendszergazdai, konzultációs tapasztalatunk alapján két szerver típusra lenne igény igazán: családira és cégesre. Az előbbi a képek, videók, zenék, alkalmazások megosztása és tárolása, iCloud és más felhők szinkronizálására lenne optimalizált – valahogy a szintén sikertelen AppleTV-t és a HomePodot kellene összegyúrni, majd feljavítani. Nem kell újat kitalálni, csak körbe kell nézni.
A céges szervernél fontos a redundancia, a többszintű biztonsági mentés, a távmenedzselhetőség. És a képesség, hogy egyszerre 10-20 szerverről nyitott Adobe alkalmazást is tudjon kiszolgálni – bár itt az Adobe-nak is lenne feladata.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése