2018. január 29., hétfő

Viszlát András!

Nincs túlzás abban, ha Handrást (Horváth Andrást) a hazai Apple világ elmúlt évtizedének meghatározó arcának nevezzük – valójában arcát (is) adta az XMS, később az iStyle videóihoz. Pár hete élő videó adásban köszönt el az Apple-ös életétől, az adást kicsivel több, mint háromezren követték. Aki lemaradt, kattintson a következő képre!


Handras elköszönése. Rövid visszatekintést követően a jövőbeli tervekről beszél. A utolsó tíz percben kérdésekre válaszol. És a rájellemző erővel tolja az elektromos autót. De persze elmondja, hogy miért veszítette el a lelkesedését az Apple iránt.

Vagy ötször kezdtem bele, hogy leírjam, hogyan, hol, mikor és miről András és az XMS – de kezdett nekrológ jellege lenni és arról nagyon nincs szó. Inkább bevallom egy vele szemben el nem követett gonoszságom.
Többször terveztem, hogy készítek egy grafikont Handras posztjairól, külön mutatva az Apple-ös, a macskás és az autós posztokat. A prekoncepció az lett volna, hogy a grafikon hibátlanul mutatja, ahogy az Apple iránti rajongás csökken. Ahogy egyre kevesebb "ilyen még nem volt" terméket mutat be az Apple, egyre ritkábban, úgy jönnek a macskás posztok. És ahogy András érdeklődése az elektromos kocsik felé fordul, az is vidáman leolvasható lett volna.
Nos, a mondott grafikon nem készült el, helyette itt egy szolidabb változat. Ez csak a handras.hu-n megjelent posztok számát mutatja. Bejelöltem – remélem helyesen – néhány Handras-Apple meghatározó dátumot is.


X-Multimediashop Kft. a cég, amelyben Handras résztulajdonos – és amelyet mindenki XMS-ként ismert, elkísérte a Hegedűs Gyula utcától az iStyle-ig. Duna Plaza és Fashion Street a boltok neve, nyitási dátuma. A > iStyle jelzi, hogy HAndras mikor lépett át kollégáival együtt az iStyle-ba, e naptól az XMS valójában nem működött, bár létezett. > Update 1, 2


Update 1: hamarosan cserélem a cégnevet helyesre. Az e-cegjegyzek.hu megtévesztett, pedig számtalan számlánk van az X-Multimediashop Kft-től. Done.

Update 2: Igen, Handras csillió (becslése szerint 500) cikket írt a iMagazinba, ami nem látszik a görbén. Az iMagazin napi négy írást tesz közzé (nem ellenőriztem, egy éve ez volt a koncepció), ezeket megírni másképp munka, mint saját blogot írni. Mindkét esetben etetni kell a feed-et ("tolni a kontentet" - hogy klasszikust idézzek), de a kettő nem ugyanaz. Szerintem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése