2023. február 22., szerda

Sticklets – sárga ragacs felsőbb fokon

Az Apple ragacsok alkalmazása nagyszerű, hogy az emlékeztetőket és gyorsan jegyzetelt információkat szem előtt tartsunk a Macen, de van egy (csak egy? – kétkedett a Gonosz Almalap) probléma: ha túl sok cetlit használ, az asztala zsúfolttá válik.
A Sticklets egy cetlikalkalmazás, amely a jegyzeteit a menüsorban tárolja. Kattintson az alkalmazás ikonjára a képernyő tetején, és megjelenik a legutóbbi jegyzet. Egyszerű, de hatékony, és egy pillantással gyors hozzáférést biztosít a szükséges információkhoz.
De ami a Stickletst lenyűgözőbbé teszi, az az extra funkcionalitás. Például elérheti a többi jegyzet listáját a menüsor előugró ablakának bal alsó sarkában, vagy lapozhat rajtuk a görgetőpad segítségével. Van beépített kereső funkció és számológép is, valamint minden jegyzet alján egy szó- és karakterszámláló.
A Sticklets nem korlátozódik a menüsorra, minden jegyzet kihúzható a tárolóból. Ezek az önállósított jegyzetek az összefogottakhoz tartozó legtöbb funkciót is kínálják. A jegyzeteket felragaszthatja más ablakok tetejére, vagy összevonhatja őket egy csoportba, és ha végzett, egy gombra kattintva az összes jegyzet azonnal visszakerül a menüsorba.
Az egyes jegyzetekben néhány lehetőség van a szöveg stílusának meghatározására – félkövér, felsorolás... Az Apple Stickies több lehetőséget kínál.
Minden jegyzet hozzáadható egy projekthez, és ezzel a projekt nevét hozzáfűzi minden jegyzet aljához a listanézetben. A projektjei felhasználhatók a jegyzetek rendszerezésére is. Ugyanakkor nem lehet a jegyzetet egyik projektből a másikba átvinni.
Az App Store-ból elérhető Sticklets kínál ingyenes próbaverziót, amely a leírás szerint három jegyzet kezelését teszi lehetővé – ez olyan kevés, hogy jobb volna, ha nem lenne ingyenes verzió. Egyszeri 8&nbsc;990 forintos áron örökre, 1290 forintért negyedévre és 4&nbsc;290 forintért egy évre lehet tied a Sticklets. Én személy szerint nem hiszek ebben az alkalmazásban, de ahány ház annyi szokás, és az én házam az én váram. (Ezek szerint ahány vár, annyi szokás...)
Ez a bemutató az iLife-ban jelent meg Alex Blake tollából.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése