2024. április 23., kedd

Email aláírás Macen Mailben 1/2

Előbb-utóbb ráununk, hogy minden levelet egyesével aláírjunk, ezért az összes levelező program kínál aláírás rögzítést, amit automatikusan beilleszt a levélbe. A Maces Mail is képes erre, mutatom a módját, ma az alapmegoldást, amit minden felhasználó vidáman és könnyedén követ.
  1. Elindítom a Mail alkalmazást. A Mail menü > Beállítások alatt kiválasztom az Aláírásokat.
  2. A (1) bal oldalon kiválasztom azt a fiókot, amelyikhez szeretnék aláírást létrehozni. Nekem öt fiókom van, ahogy a képen látható, egy fiókja mindenkinek van.
  3. A (2) középső hasáb alján a plusz ikonra kattintva jön létre az új aláírás, ennek adjunk értelmes nevet – a saját érdekünkben.
  4. A (3) jobb oldali hasábba adjuk meg a levél-aláírást. A 3b mutatja, hogy a kijelölt – kijelölt – szöveggel mi mindent tehetünk, hogyan módosíthatjuk azt. Fontos, ha fotót, rajzot csatolunk, akkor annak méretére figyeljünk. Az emailbe nagyon nem illik 12 000 képpont széles, több száz megás képet csatolni. Ha kell, a minden Macen megtalálható Megtekintő alkalmazással szabjuk kisebbre a képet. Skicc hozzáadása az iPhone-on segítségével oldható meg (nekem nem sikerült, de ez nem tekintem általánosnak). A 3a Link hozzáadását külön kiemeltem. Weblap és mail linket vidáman tudsz megadni – a mail esetén az email címet add meg felugró link ablakban.
  5. Az (4) aláírás kiválasztásánál tudom megadni az alapértelmezett aláírást. De mi értelme van egy email-címhez több aláírást megadni? Két ötletet mondok. Az első esetében van egy rövid aláírás – név és cég – és van egy hosszú – név, cég, cégjegyzék-szám, adószám, bankszámlaszám, Szabó Ervin tagsági... Az elsőt adom meg alapnak, ismert partnernél nincs szükség a többire. Ha viszont valamiért – például: új partner – kell az összes adat, akkor a hosszút választom a levél írásakor. Ez azért is elegáns, mert az aláírásból a másik fél azonnal tud Kontakt névjegykártyát létrehozni az összes adatunkkal. A másik példa a sok aláírás felhasználására a marketing. Minden aláírunk tartalmazza mondjuk a nevünket (még szép) és a céget, a következő rövid szöveg pedig ajánlja termékünk, szolgáltatásunk – persze direkt, mély linkkel az adott weboldalra, webshop termékre.
  6. Az aláírást (5) érdemes mindig az idézett szöveg fölött elhelyezni, azaz az általunk írtak alatt közvetlenül. Nem is igen jut eszembe ötlet, mikor lenne értelme annak, hogy harminc re-re alatt jelenjen meg.
  7. Ha azt hiszed, hogy kész vagy, akkor próbáld ki! Tapasztalatom szerint érdemes bezárni és újraindítani a Mailt, hogy minden megadott aláírás funkció működjön. Küldj magadnak próbalevelet, hogy lássad, mivel fog a levelező-partner szembesülni! Ha minden ok, dőlj hátra, sikeresen hoztál létre aláírást, ne rontsd el a napot további munkával.

Email aláírás Macen Mailben 2/2

A következő – előbb-utóbb megírom – bejegyzésben megmutatom, hogy lehet olyan aláírást létrehozni, mint a kollégámé. Arra is fény derül, hogy a hiányzó ikonok – fb, twitter, insta – miért hiányzik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése