2024. április 4., csütörtök

Párizs, Champs-Élysées, Apple Store

FYI – csak info – írhatnám. Sok év után is mellbevágó, hogy az Apple mire képes a legfontosabb értékesítési pontjain. Képriport.
Az egész saroképület az Apple Store. A földszinttől (gyanítom, a pince is, de azt nem láttam) a tetőig (bár a felső két szinten sem jártam, de oda irodák jelzések mutattak. A Champs-Élysées Párizs egyik legdrágább főútja, a cégek számára presztízs, ha itt van boltjuk, irodájuk ... irodaházuk. A nem kiemelt kerületekben a lakásárak a budapesti négy-hétszerese, csak úgy mondom.
Kicsit ferde ellenfényes fotón látható, hogy az utca front mögött nem lett lebontva semmi, holt tér maradt, pedig biztos lehetett volna valami high-tech kialakítással sokkal több hasznos teret nyerni. Gyanítom, a jó ízlés és a francia hatóságok közös eredménye ez.
A földszinten (nem begalériázva, félemeletesítve) a megszokott kiállító, termékbemutató területek. Ami a budapesti iStyle-nál vagy iCentré-nél fehér, az ott fa, de a gépek, mobilok és órák azonosak. Az Apple Store-ban irdatlan mennyiségű alkalmazott vadász a vevőkre, azonnal jönnek segíteni, ha csak lassítasz is. (A Gonosz Almalap remek kérdéseket tartalékol arra az esetre, ha valamelyik nagyon zaklatna: "Lehet a Pagesből testre-szabott kör-emailt küldeni?" A helyes válasz, hogy nem, de ehhez a szegény értékesítő vagy három szakembert kell megkeressen, akik lelkesen nézik a Pages helpjét... Nem minden arany, ami fénylik.)
Ezen a semmiképp sem "ikonikus üveglépcsőn" lehet felmenni a második szintre, ami a második emelet. Itt nyolc terem található, ahol egyéni és csoportos képzések zajlanak – ingyen.
Ahonnan hamar kitessékelnek, ha nem regisztráltál – jogosan. Innen egyébként lelátni a bérház fedett udvarára.
Ahol épp ingyenes GarageBand promó előadásra gyülekeztek az érdeklődők. Szembe az egyik "tanuló-szoba" látszik. Jöjjön még egy udvari kép!
Best is yet to come! – mondta Steve Jobs utolsó prezentációja végén. Az eddigi képek egy átlagos Apple Store képei, amelyik ritka jó helyen (lokáció) található. Ami nálam "kivágta a biztosítékot", az a következő képen látható szoba volt. Az ablakon túl a Champs-Élysées, innen pedig az AppleTV bemutató helyisége. Vagy inkább: no comment.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése