2010. április 30., péntek

iPhone OS 4

A multitaskos. Lesz. Minden bizonnyal nyáron, valószínűleg a június elején megrendezendő WWDC-n, az Apple Fejlesztői konferenciáján bemutatva. Várhatóan az új - 4G - iPhone-nal. Amit az Apple erre kiképzett marketingese oly ügyesen hagyott el egy bárban, hogy órák alatt a Gizmodo kezébe került, aki mindent - mindent? - megírt, majd panasz és zokszó nélkül visszaadta az eszközt az Apple-nek, aki ezzel mintegy el is ismerte azt a sajátjának. Szerintem az Apple lassan nem hogy nem fizet marketing kiadásokat, előbb-utóbb pénzt kér az ilyesmiért (is).
Nah, multitask. Egyrészt van egy apró technikai probléma. Amíg egy proci, egy mag egyszerre csak egy műveletet végez, addig a multitask nem igazi, bár a felhasználó hiheti, hogy egyszerre több programot futtat. De ha ezen túl is tesszük magunkat, akkor is. A mostani, 3.0-ás iPhone OS is multitaskos, csak mi, felhasználók nem élvezhetjük ezt. Hiszen bármely alkalmazás (kivétel: telefon) használata közben jöhet be hívás, tehát a hívás fogadás az - multitask. Ahogy beszélgetés közben is kaphatunk sms-t, ahogy más alkalmazás használata alatt is, ez - multitask. Amikor a mailben levelet küldünk, különösen ha az életlen képet készítő iPhone kamerával készült fotót, akkor amíg a levél vánszorog, bármi mást futtathatunk, ez - multitask.
Ha ezek a multi-megoldások nem fogyasztják annyira-annyira az iPhone aksit, akkor mások sem fogják - vagy a programozók nem értik a dolgukat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése