2011. május 25., szerda

Ahol az iPadet gyártják

Egyszer volt, hol nem volt, túl az üveghegyen, túl az Óperenciás tengeren, ott, ahol a kurta farkú malac túr, de még azon is túl létezik egy város, amely láttán Madách rögtön átértékelné a falanszterről vallott nézeteit, és a legvadabb NDK-s vagy orosz lakótelep is Francia riviérán épült nyaralónak tűnik.



E csodás helyre azért tódulnak a lelkes emberek, mert éhbérért halálra dolgozhatják magukat - bár ez nem is igaz, mert éhen nem halnak, tehát a bér elég az éh elverésére. Halálról is csak akkor hallunk, ha munka helyett a tetőről ugrálnak a mélybe vagy épp a munkát adó gyár maga robban fel. De az emberek csak tódulnak, hogy a helyi munkaközvetítőnél minél érdemdúsabbnak látván megcsípjék az állom állást.



S amikor eljő a pillanat, belépés után szinte azonnal - zuhany, munkaruha, motozás -, lelkesen, szemükben a szebb jövő távoli fénye tükröződik, állnak a vártán, munkára és harcra készen. Hiszen itt készül az iPad.



Persze: a tízezer méteres nyolcadik gyárcsarnokot kilencven nap alatt építették fel. A metróra - Budapesten - még kicsit várni kell.

Fényképek: micgadget.com.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése