2011. december 29., csütörtök

2012: Pécé utáni kor

Ahogy ezt Jobs megmondta, megjósolta, a körülöttünk lévő IT világ elmozdult a hordozható gépek felől a tabletek felé, az asztali gépek az eladási statisztikákban lassan kerekítési hibák. A hordozható gépek esetén is az Apple-nél az Air részesedése lassan 50 százalék fölé ér, az Air szó szerint és átvitt értelemben is a legvékonyabb kliens.
A tabletesdés másik oka, hogy sokkal nagyobb a passzív fogyasztók tábora - ideértve a pár soros mail, sms, Facebook, Twitter bejegyzéseket -, mint azokét, akik aktív adatbevivők.
A passzív nézéshez egyszerűbb alkalmazások és kevesebbet tudó oprendszer dukál, ezt jelzi az állítok királyának iOS-felé hajlítása, a Lion Mohamed, az iOS a hegy - na, ez megfelelő képzavar.
A fentiek következménye (is), hogy csökken a képzések, oktatások száma - mit lehet egy Facebook-használaton tanítani? Vagy iPad prefen? Úgy sem használja, úgy sem jegyzi meg - jövőre már nem is lesz, mert - nem használják.
Így teljesen érthető, hogy az oktatást (is) terhelő két százalékos áfa emelést benyeltük - ennyivel leszünk olcsóbbak jövőre, plusz infláció (bonustrack: 2012: az elrugaszkodás éve).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése