2012. október 8., hétfő

Utánam a vízözön

Baráti társaságban került szóba az a rock-sztár, aki pert indít azért, hogy az általa megvett iTunes zenéket majd a gyerekei örököljék. Pár ezer zenéről van szó, ami 99 centtel számolva is több, mint kerekítési hiba. A csapat egyik tagja épp válásban van és grafomán, íme a józanodást követő írásos reflexió:
"Mi lesz akkor, amikor már nem tudom megadni, elmondani, begépelni a Facebook, Twitter, Mail, Mac login jelszavam? Ki hogy férhet majd hozzá az ott hagyott, oda érkező adatokhoz? Mi lesz azzal az előfizetéssel, amellyel egy vanuatui szolgáltatást veszek igénybe - lemondásig, és már nem mondom le.
De tényleg, mi lesz mondjuk a Mackel?
(Igen, tudom, hogy minden jelszó feltörhető, de most az elv és nem a gyakorlat a kérdés.) Amelyen lehetnek olyan dolgok - sőt, érkezhetnek rá hosszú ideig -, amelyek utódlásra vagy örökösödésre érdemesek. És persze olyanok is, ami azért van jelszóval védve, hogy más ne lássa. És mi lesz @mac.com-os mail címmel? "Drága Tim Cook, adj új jelszót? Mert turkálnék a levelekben", amelyek - lehet hogy - rám tartoznak? És kire is?
Ki örökli a zenémet? A házastárs? Az élettárs, mert nem váltunk el hivatalosan? Az idősebb gyerek? A fiatalabb?
És akkor még inkább, mi van a tuvalui részvény portfólióval, amit innen menedzseltem és soha senki sem tudott róla a környezetemben? Megy a lecsóba? Hogy férnek hozzá? Mit kezd a tuvalui Ingyom-Bingyom Bt. egy magyar okirattal? És mire kezd valamit, mi marad?"

2 megjegyzés:

Meneruwa írta...

nem rocksztár volt hanem ha jól olvastam Bruce Willis

Ferenczy Gábor írta...

:) Die hard! - stílusos.

Megjegyzés küldése