2012. november 15., csütörtök

Kívánságlista

Nem szeretném megérteni, hogy miért tört ki már több plázában is a karácsony, amikor az abc-ben még csak a Mikulásokat pakolják ki, bár gyanítom, ez is „begyűrűzött", egyszer persze begyürkőzhetne valami olyasmi is, ami tetszik. Az Apple is frissítette ajándékozós oldalát, gyorsan meg is néztem, mire kellene barátnőmnek sok pénzt gyűjtenie. (Nem fog - értem...)

Maceseknek
Az oldalon van iPades, Maces, iPhone-os és iPodos ajándék-lista oldal. A Maces tetején egy MacBook Air csücsül (999 dollár, 330eFt). Kiemelt Apple ajándék ajánlat egy Fender Stratocaster gitár (44,5eFt), amely USB-vel csatlakoztatható az említett MacBook Airhez, hogy GarageBandben lenyomhassuk Mark Knopflert. Szintén csak a Store-on át vásárolható meg a fémházas G-Tech 500GB-os USB3-as (18eFt) külső merevlemez és a Pioneer DDJ-WeGo DJ USB-s Midi vezérlő (66,8eFt). A magár svájci bicskának álcázó Vicorinox 16GB USB-drive (11eFt) remek kiegészítő és szintén Store exluzív termék.
Iskolásoknak érdemes mindent bevetni a Cole Haan táska (84,6eFt) érdekében, ebbe nem csak a MacBook Pro (a kisebb) fér be, de még pár könyv is, ha tápot nem viszünk magunkkal. Igazi csajos táska (nőm most rúgott bokán és elment: tehát röhejes bevásároló szatyor) a Michael Kors remek (67eFt), de van férfi változata (22,5eFt) is, igaz ez sokkal olcsóbb és praktikusabb, viszont messze nem olyan csili-vili, édi-bédi.
A nem csak Store tárgyak között találjuk a Mobee Magic Mouse töltőjét (Amerikában: 9eFt, itthon 13,5eFt) - ez az egyik legpraktikusabb ajánlat. Persze kis lakásban a több féle fejhallgató is jól jöhet - vagy nekünk, vagy a Mac használónak. A fejhallgatók mellett - érdekes módon - több hangfalat is a karácsonyfánk alá képzel az Apple (párnál az alsó ágak mennek a kukába, hogy beférjen a hangdoboz). A mikrofon közeli - énekes, riporter, nem az, de szeretne az lenni - embereket pedig lepjük meg a Blue Spark Digital mikrofonnal (45,5eFt).

iPadeseknek
"Az év legnagyobb ajándéka. Csak kicsit kisebb." - az Apple ismét remek (angolul még jobb: „The year's beiggest gift. Only smaller.") nyelvi humorral ajánlja vezető ajándékként az iPad minit (329USD, átszámolva: 73eFt, kifizetve 100eFt). Az elvárható további ajándékötletek sorát az iPad-cover (védőborító az Apple-től), a Macnél már említett hangfalak és fejhallgatók alkotják, a Stratocaster itt is játszik (bár az USB-s csatlakozással mit kezd az iPad tulajdonos, azt nem akarom kitalálni). De van pár tényleg jó ötlet is! Az egyik a Monopoly zAPPed változata, a szógyötrés lényege, a táblás játék közepe most az iPad, amely így interaktívan kavarja a játékosok életét. Aki még az előző évezredben született és számítógép rajongó ismerősét akarja megakadályozni, az nem választhat stílszerűbb ajándékot, mint az iPadet Atari játékgéppé alakító Discovery Bayt (14eFt). A stílusosság oka, Steve Jobs az Atarinál kezdett dolgozni, mint játékfejlesztő. Végül két ajánlat azoknak, akik kiskorú gyermeküket szeretnék meglepni. Az egyik a Crayola DigiTools Ultra Pack (12eFt) névre hallgató csomag, a Crayola kézügyesség-fejlesztő, gyerek-megkötő játékokat, alkotó-eszközöket fejleszt és gyárt és forgalmaz, ebbe a körbe építette be az iPadet - pár perc alatt nem találtam meg az itthoni honlapon a terméket, de hátha van, vagy lesz. Vagy Bécs. A másik a Disney terméke, Creative Studio for iPad (12eFt) rajzoló készlet.

* árak. Az árakat simán átszámoltam a mai USD/HUF árfolyamon, csupán egy-két terméknél írtam oda a valódi magyar árat. Ami mindig 10-20 százalékkal magasabb, mint az amerikai, ezzel mindenki számoljon. (Igen, tudom, a Store-ban netto árak vannak, mert minden államban más az áfa. Nálunk is más.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése