2013. január 30., szerda

Office és 128GB iPad

Tegnapra időzítette a Microsoft az új Office 365 bemutatását és az Apple a legnagyobb tárkapacitású (és így a legdrágább) iPadjének bejelentését. Mivel az Office megkerülhetetlen az irodákban - bár igyekszünk -, így érdemes megnézni, mit és mennyiért kínál a Microsoft.

A Microsoft (is) a felhőbe megy
Az Adobe-hoz hasonlóan a Microsoft is szeretné bevételeit elsimítani, így az Office 365 éves előfizetéssel érhető el, a díj 100 dollár (mai árfolyamon - áfa és áfa, kelet-európai árazás nélkül - 22eFt). Ezért megkapjuk a Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Access és Publisher öt számítógépre telepítési jogát, valamint 27GB felhő tárhelyet a fájljainknak. Sőt, a díjért cserébe használhatjuk az Office netes verzióját is böngészőn át (ez ugye megy Macről is, mert a többi itt írt Windowsra vonatkozik. A Student verzióért csak egyszer kell fizetni 140 dolcsit (31eFt), viszont az eddigi három gép helyett csak egyre telepíthetjük fel a Wordöt, Excelt, PowerPointot és OneNote-ot tartalmazó diák-csomagot.
Bár tudjuk, hogy mostanában a felhő az IT adu-ásza, ám nem hinném, hogy a nagyvállalatok, az Office-ok elsődleges vevői lelkesednének azért, ha dolgozóik a Microsoft felhőjébe mentenék az adatokat. Akkor már a cég saját felhőjébe.

128GB-os iPad
Az Office bejelentéssel egy napra esett - micsoda véletlen - az Apple híradása, mely szerint február ötödikétől lehet megvásárolni a 128GB-os retina kijelzős iPadet. Bár nekem két év kellett ahhoz, hogy a 16GB-os iOadem megteljen, ekkor letörölve a hónapok óta nem játszott játékokat és nem használt alkalmazásokat, a feleslegesen letöltött vagy idejét múlt PDF-eket, újra 9GB szabad helyem lett - de biztos lesznek olyanok, akik most felkiáltanak: végre! A csak wifis iPad USA(!) ára 799 dollár (175eFt), a celluláris pedig 929 dollár (203eFt).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése