2013. április 12., péntek

802.11ac - még gyorsabb wifi

Az OS X leendő frissítésében fedezte fel a 9to5Mac a címben is jelzett wifi üzemmódot. A szlengben 5G-nek nevezett wifi megoldás a korábbinál nagyobb távolságot és ami talán fontosabb, még gyorsabb átvitelt jelent. Persze az édes-kevés, ha a szoftver tud ilyen átviteli módról, a teljes értékű használathoz megfelelő hardver is kell, ezt a jelek szerint mások mellett a Broadcom is gyártani fogja.
A technika iránt az utolsó bitig érdeklődő és ebből logikusan következően angolul és olvasó számára a wikit érdemes először felkeresni, aztán jöhetnek a white-paperek.
A hivatalos IEEE info szerint még nem véglegesített 802.11ac szabvány a jelenleg elterjedt 802.11n-hez hasonlóan 2,4 és 5GHz-en dolgozik. Az új szabvány átviteli képessége elérheti az 500Mb/s-t, köszönhetően ezt a nagyobb adatátviteli sávszélességnek és a kifinomultabb adatmodulációnak.
Mindez persze új wifi eszközöket is jelent, remek alkalom lesz a ház második Time Machine-jének beüzemelésére. Szerintünk az első 802.11ac-s eszközök az év második felében lesznek elérhetők.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése