2014. március 7., péntek

Külföldön olcsóbb a Mac? (2014/03)

Bár hétfőn elkészültem a havi árfigyeléssel, de nekikezdtem az adatokat tároló és számoló Numbers fájl átalakításának, így persze elcsúsztam időben. Meg picit át is alakítottam, hogy a megjelenítésre szánt adatokat könnyebb legyen áttekinteni.

Alapelvek
Tudom, hogy többen rendszeresen olvassátok visszamenőleg is ezeket a bejegyzéseket, de mindig vannak újak, így az ő számukra jöjjön pár alapelv. Az árak a netes Apple Store árai országonként. Az árfolyam az aznapi hazai Raiffeisen árai. Ezekből számolja ki a Numbers, majd hasonlítja össze, hogy hol a legolcsóbb vagy hol a legdrágább a Mac. A külföldi árban nincs benne a repjegy, szükséges papírok - például céges vásárlásnál. És nem számolunk a nagyon olcsó, van valahonnan, "persze, hogy van rá gari", számla mentes dolgokkal. A táblázat félig játék, de komoly.
És a közölt számokért felelősséget nem vállalunk, mielőtt vásárolsz, tájékozódj!

Ki nyert ebben a hónapban?

Cégek esetén hordozható Macért változatlanul Norvégiába, míg asztaliért Csehországba kell utaznunk. Kellemes meglepetés az MBP 13-as retina, ami itthon a legolcsóbb egész Európában.


Magánszemélyként Svájc és Norvégia felé kacsingatunk, ez sem változott az előző hónapokhoz képest. Lengyel testvéreinket az áfa is húzza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése